Krivokapić: Izvjesno članstvo u NATO podsticaj za jačanje vladavine prava

U saopštenju se kaže da je Krivokapić informisao Tarnera o aktivnostima u vezi sa formiranjem Vlade izbornog povjerenja koja je uspostavljena kao rezultat parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije
2 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Majkl Tarner, Foto: Sdp.co.me
Ranko Krivokapić, Majkl Tarner, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 31.05.2016. 11:35h

Izvjesno članstvo Crne Gore u Alijansi podsticaj je za demokratske procese u državi i jačanje vladavine prava, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

Krivokapić, koji je i predsjednik emeritus Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a sastao sa sa predsjednikom PS NATO-a i kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Majkl Tarnerom.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je zahvalio Tarneru na ogromnom trudu koji je uložio na afirmaciji vanjskopolitičke orijentacije Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO.

“Krivokapić je apostrofirao da je izvjesno skoro članstvo u Alijansi podsticaj za demokratske procese u Crnoj Gori i jačanje vladavine prava”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Krivokapić kazao da bez vladavine prava i borbe protiv korupcije i kriminala na visokom nivou nema funkcionalne demokratije.

On je dodao da će partnerstvo sa SAD-om i Alijansom dodatno osnaživati te procese.

U saopštenju se kaže da je Krivokapić informisao Tarnera o aktivnostima u vezi sa formiranjem Vlade izbornog povjerenja koja je uspostavljena kao rezultat parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije.

Krivokapić je kazao da je nepovjerenje u demokratski izborni proces razlog za zabrinutost.

“Nastavak praksi opisanih u aferi Snimak i izvještajima Evropske komisije ugrozio bi političku stabilnost, a time i crnogorski put ka EU i NATO”, naveo je Krivokapić.

Kako je saopšteno, Tarner je još jednom naglasio velike zasluge Krivokapića i kontinuirane napore koje je činio na promociji evroatlantskih aspiracije Crne Gore koje su rezultirale uspjehom Crne Gore i dobijanjem poziva za članstvo.

Bonus video: