Otpor: Ponašanje opozicije garantuje pobjedu DPS-a na izborima u oktobru

"Njihova iscjepkanost, mržnja, sukobi i borba za sopstveno biračko tijelo obećavaju pojačanu apstinenciju. Na ruku DPS-u ide i opozicioni povratak u nacionalizam i oživljavanje podjela"
12 komentar(a)
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora
Ažurirano: 31.05.2016. 07:22h

Iz Građanskog pokreta Otpora ocijenjeno je da trenutna politička situacija u zemlji ukazuje da će opozcija na parlamentarnim izborima u oktobru doživjeti poraz.

U Otporu ocjenjuju da opozicione partije tj. "borci za parlamentarni status, po sopstvenom priznanju", ne vjeruju u smjenu DPS, ali, da se bore za dominantno mjesto najjače opozicione partije.

Parlamentarni status firmi-partija je, kako ističu, garant opstanka ovog lagodnog četvorogodišnjeg biznisa.

"Analiza predhodnih parlamentarnih izbora pokazuje da DPS može računati na svojih, standardnih 160.000 birača (osvajao je i do 168.000). Ova ogromna interesna grupa, proizvod pokvarene 25-ogodišnje vladavine, učiniće sve da obezbjedi minimum od 41-og mandata. U slučaju visoke izlaznosti može da računa, ukoliko joj zatrebaju, i na tri zagarantovana mandata iz redova manjina. A u rezervi će se naći i opozicionar spreman da u Đukanovićevu korist prenese volju svojih birača", navodi se u saopštenju.

Ono što je zajedničko za predhodne i predstojeće izbore su, kako dodaju, crni i sivi fondovi, kriminalaca i tajkuna.

"Tamo gdje 100 eura odlučuje izbornu volju pojedinca, ukradeni milioni eura mogu da nadoknade mandate koji eventualno nedostaju. Slobodan pristup državnim resursima naredne četiri godine i sloboda od odgovornosti je neprocjenjivo bitnija od "tričavih" desetak miliona. I što je najbitnije nema dubine ni širine koje ovaj proces mogu iskontrolisati. Naivni su se olako "upecali" na rezultate aprilskog istraživanja IPSOS-a koji pokazuju da opozicija ima 46 odsto, a DPS 45 odsto biračke podrške. I po njima, zahvaljujući D’Ontovom količniku, DPS bi sa "zastupnicima" manjina osvojio 42 mandata", navodi Otpor.

Ističu da su brojni oni koji će osporiti naručena istraživanja i reći da su to "štelovane" projekcije DPS-a, ali i kao takve, kako smatraju u Otporu, su bitne za analizu jer ne griješe kada je riječ o pobjedi DPS-a.

"Oni koji vjeruju istraživačima javnog mnjenja bi prvo trebali imati odgovor na pitanje: kako je moguće imati "tačne" prognoze (poput onih 2012. godine) ako su izbori pokradeni, odnosno da li su u rezultatima, fantomski birači "pokriveni" sa fantomski anketiranim građanima? Opoziciono biračko tijelo, po statistici, u posljednja tri izborna procesa nije prešlo cifru od 152.000. I ova cifra je odraz sinergije Lekić, NOVA, PZP i rezultata nove, ispostaviće se lažne, lažne nade- Pozitivne Crne Gore".

Taj rezultat, kako navode u Otporu, pri sadašnjoj situaciji, opozicionari mogu da sanjaju.

"Njihova iscjepkanost, mržnja, sukobi i borba za sopstveno biračko tijelo obećavaju pojačanu apstinenciju. Na ruku DPS-u ide i opozicioni povratak u nacionalizam i oživljavanje podjela. I ovoga puta najveći gubitnik je opozicioni građanski profilisani birač, koji najteže nasjeda na vještačke podjele i prvi gubi nadu u dugo isčekivane promjene", zaključili su iz Otpora.

Bonus video: