Rakčević: Najveća prijetnja po nezavisnost Crne Gore je loša, korupcionaška vlast

"Godinama slušamo političke floskule o ugroženosti države i apstrahovane forme, poput tekovina 21. maja", istakao je Rakčević
11 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Luka Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.05.2016. 12:18h

Živimo u društvu poremećene moralne paradigme i izražene klasne dihotomije, u kome nažalost interesi manjine bivaju zastupani mnogo više na uštrb interesa velike većine slobodnih građana, istakao je Luka Rakčević, predsjednik Foruma mladih Građanskog pokreta URA.

"Najveća prijetnja po današnje crnogorsko društvo, odnosno po nezavisnost Crne Gore jeste upravo loša, korupcionaška vlast, koja četvrt vijeka sprovodi jednu neodgovornu ekonomsku politiku. Godinama slušamo političke floskule o ugroženosti države i apstrahovane forme, poput tekovina 21. maja", istakao je Rakčević.

On je dodao da je međutim, suština upravo na ekonomiji.

"U posljednje četiri godine Vlada Crne Gore izdala je 182 miliona eura državnih garancija za osam preduzeća, od kojih su danas svih osam u stečaju. Javni dug Crne Gore je 2006. godine bio gotovo četiri puta manji nego što iznosi danas, a 15.000 preduzeća u Crnoj Gori je danas u blokadi. Moramo vratiti fokus na klasnu dihotomiju, moramo odbaciti elitistički pristup politici i baviti se realnom problemima koji tište naše građane. Samo na taj način ćemo uspjeti da zadržimo mlade ljude da ne idu iz Crne Gore jer su upravo ljudi naš najveći resurs", kazao je Rakčević.

Bonus video: