Lideri Fronta oćutali protest

Šćepanović: "Obavezujem vas da Pajoviću okrenete leđa u S ku pštini, srušićemo kulu vlasti DPS"
157 pregleda 74 komentar(a)
Protest DF, Foto: Filip Roganović
Protest DF, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.05.2016. 05:48h

Da bi Crna Gora bila slobodna moraju se prevazići dvije prepreke - DPS i lažna opozicija, poručeno je sinoć sa protesta Demokratskog fronta.

"Želimo slobodu i ništa manje od toga. Prva prepreka je lažna opozicija na čelu sa lažnim Čerčilom Rankom Krivokapićem, a druga DPS”, kazao je sinoć na platou preko puta Skupštine Crne Gore Drago Šćepanović iz danilovgradskog odbora Pokreta za promjene.

Više stotina učesnika protesta su, poslije govora uglavnom zvaničnika opštinskih odbora stranaka koje čine DF, krenuli u šetnju prema Vladi Crne Gore.

Međutim, na ulazu u Karađorđevu ulicu, gdje se nalazi sjedište Vlade, sačekala ih je metalna ograda i mali broj specijalaca pod punom opremom.

U pravcu specijalaca i Vlade poletjelo je nekoliko rolni toalet papira i uzvici “Milo lopove”, “Izdaja” i “Izađite napolje”.

Učesnici šetnje, na čelu sa poslanicima DF-a, koji su nosili transparent "Uzalud bacas na nas suzavac i bojne otrove, ulice odjekuju: Milo lopove", mirno su nastavili Bulevarom Stanka Dragojevića.

Oni su se zatim preko Ulice slobode vratili na plato preko puta Skupštine, gdje se poslanik Milutin Đukanović zahvalio na istrajnosti učesnicima protesta.

Govornici na protestu su kritikovali ulazak tri opozicione partije - SDP, Demos i URA - u Vladu izbornog povjerenja.

Nihovim predstavnicima koji su zauzeli četiri ministarska i jedno potpredsjedničko mjesto poručili su da su najamnici premijera Mila Đukanovića.

Vlado Šćepanović iz Radničke partije poručio je ministrima da neće ništa postići do jesenjih parlamentarnih izbora kako bi spriječili nove malverzacije.

"Za tri mjeseca mogu samo da gledaju šta radi paklena mašina", kazao je Šćepanović.

Poslije odluke Predsjedništva Pozitivne da njen lider Darko Pajović bude predložen za predsjednika Skupštine, Šćepanović je imao molbu za poslanika iz redova Fronta.

“Obavezujem vas da Pajoviću okrenete leđa u Skupštini”, rekao je prisutnima.

Dodao je da oni neće poraziti DPS, ali hoće DF.

"Napravićemo zemljotres od koga će se srušiti kula vlasti DPS", kazao je Šćepanović, dok masa uzvikuje: "Nema predaje".

Predstavnik ulcinjskog odbora PzP Milan Rolović slaže se sa Šćepanovićem da ministri neće imati većeg uticaja.

“Ja imam veći uticaj na lokalnog policajca nego (novi ministar unutrašnjih poslova) Goran Danilović na cijelu policiju”, kazao je, što je naišlo na zvižduke odobravanja prisutnih.

Bonus video: