Vojinović: DPS želi da nastavi da mjesne zajednice upotrebljava kao svoje mini izborne štabove

„SDP-u Podgorica je potpuno jasno da su i ove opstrukcije Demokratske partije socijalista (DPS) usmjerene ka samo jednom cilju – onemogućavanju uspostavljanja adekvatne infrastrukture koja će omogućiti fer i slobodne izbore“, kazala je Vojinović
2 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 25.05.2016. 16:39h

Podgorički odbor Socijaldemokratske partije (SDP) pozvao je vlasti u Glavnom gradu da najhitnije pristupe realizaciji obaveze izbora rukovodstava mjesnih zajednica u skladu sa novom Odlukom o mjesnim zajednicama.

Sekretar Odbora Jadranka Vojinović podsjetila je da je Glavni grad godinama kasnio sa usvajanjem nove odluke o mjesnim zajednicama.

„Zbog toga je u okviru parlamentarnog dijaloga o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, koji je pokrenuo predsjednik SDP-a, zatraženo hitno usvajanje odluke o mjesnim zajednicama i time ispunjavanje jasne zakonske obaveze“, navela je Vojinović u saopštenju.

Prema njenim riječima, nakon što je usljed političkog pritiska opozicionih učesnika Parlamentarnog dijaloga Glavni grad, nakon godina odugovlačenja, konačno usvojio odluku, sada se ponovo opstruira taj proces odlaganja njene primjene.

„SDP-u Podgorica je potpuno jasno da su i ove opstrukcije Demokratske partije socijalista (DPS) usmjerene ka samo jednom cilju – onemogućavanju uspostavljanja adekvatne infrastrukture koja će omogućiti fer i slobodne izbore“, kazala je Vojinović.

Jasno je, kako je navela, da DPS mjesne zajednice, koje pripadaju svim građanima jednako, želi da nastavi da upotrebljava kao svoje mini izborne štabove preko kojih namjerava sprovođenje izbornih malverzacija, na način kako je opisano u aferi Snimak i brojnim međunarodnim izvještajima o Crnoj Gori.

„SDP posebno upozorava javnost da su aktivnosti DPS-a u Glavnom gradu bile pod posebnom lupom i u posljednjem Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori, u kojem je navedeno da je DPS na lokalnim izborima u Podgorici 2014. godine kupovao lične karte“, rekla je Vojinović.

Ona je poručila da će, imajući sve to u vidu, SDP Podgorica sa posebnom pažnjom pratiti aktivnosti gradskih vlasti u narednom periodu do parlamentarnih izbora.

„Jer bi eventualne izborne zloupotrebe u skoro trećini Crne Gore definitivno srušile ionako krhko povjerenje u demokratski izborni proces“, dodala je Vojinović.

Bonus video: