Konatar: URA podržava inicijativu CDT

3 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 25.05.2016. 08:47h

Građanski pokret URA podržao je inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za hitno formiranje privremenog odbora Skupštine Crne Gore, koji bi bio nadležan za praćenje sprovođenja zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces.

Član koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA Miloš Konatar naveo je da u toj partiji smatraju neophodnim formiranje privremenog skupštinskog odbora koji bi imao važnu ulogu u kontroli trošenja državnih resursa, finasiranja političkih subjekata i svih ostalih obaveza iz izbornog zakonodavstva.

"Jaka kontrola od strane Skupštine, može da proizvede bolji i kvalitetniji rad same Vlade izbornog povjerenja, pa stoga očekujemo da podršku za formiranje privremenog skupštinskog odbora daju poslanici svih političkih subjekata u Skupštini Crne Gore, kojima je u interesu da zaista u oktobru po prvi put glasamo na slobodnim i poštenim izborima", saopštio je Konatar.

On je dodao da je misija Građanskog pokreta URA stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore u Crnoj Gori.

"Sve ono što smo radili u proteklom periodu ima za cilj da građani na izborima u oktobru glasaju slobodno, bez straha, pritisaka i ucjena. Nema demokratije bez poštenih izbora, a izbori ne mogu biti pošteni ukoliko DPS zloupotrebljava državne resurse, kupuje lične karte, ako sprovodi dobro uhodane mehanizme iz "afere Snimak". Upravo je formiranje Vlade izbornog povjerenja, kao proizvod Sporazuma o slobodnim i fer izborima način da se konačno i mi u Crnoj Gori izborimo za poštene izbore, koji će biti izraz slobodne volje građana", naveo je Konatar.

Bonus video: