Demos, URA i SDP dogovaraju ko će biti novi generalni inspektor u ANB

Dogovoreno je da URA Žarka Rakčevića predloži kandidata koji će na čelu Zavoda za zapošljavanje zamijeniti funkcionerku DPS-a Vukicu Jelić. Izvori "Vijesti" protvrdili su da će Demos Miodraga Lekića predložiti čelnika u Fondu rada, dok će kadar SDP-a upravljati Fondom za zdravstvo, kao i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća
76 pregleda 41 komentar(a)
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.05.2016. 06:13h

Demos, URA i SDP treba da usaglase ko će biti novi generalni inspektor u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

"Vijestima" je potvrđeno da za tu funkciju ima više kandidata, ali da tri partije žele da usaglase rješenje i na mjesto generalnog inspektora dovedu profesionalca koji će efikasno kontrolisati postupke ANB-a tokom izbornog procesa.

Izvor “Vijesti” rekao je da je dogovoreno da partije na svojim organima odrede kandidate koji će preuzeti rukovođenje državnim organima.

Dogovoreno je da URA Žarka Rakčevića predloži kandidata koji će na čelu Zavoda za zapošljavanje zamijeniti funkcionerku DPS-a Vukicu Jelić.

Izvori "Vijesti" protvrdili su da će Demos Miodraga Lekića predložiti čelnika u Fondu rada, dok će kadar SDP-a upravljati Fondom za zdravstvo, kao i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Imena kandidata mogla bi biti poznata već danas ili sjutra, kazao je jedan od izvora "Vijesti".

Pored ovih organa, predstavnici opozicije će na rukovodećim ili funkcijama pomoćnika rukovodilaca kontrolisati Agenciju za elektronske medije, Direkciju za javne radove, Investiciono-razvojni fond, Direkciju za saobraćaj, Poresku upravu, centre za socijalni rad, Upravu za nekretnine, Upravu carina, Upravu za šume, Fond PIO, ZIKS, Upravu za inspekcijske poslove.

Funkcioner Demosa Dragiša Janjušević juče je za agenciju MinaI kazao da su struka i znanje svih ljudi koji ulaze u državne organe garant da će cijeli posao biti kvalitetno obavljen, bez obzira na eventualne opstrukcije.

On je rekao da je vlastima teško da pristanu na činjenicu da neko ulazi u kontrolu sistema koji je utemeljen na istim principima punih 25 godina i da neko ima uvid po dubini kako funkcioniše čitav jedan model vlasti i uprave.

Bonus video: