Rakčević: Vlast opstruira formiranje mjesnih zajednica kako bi obesmislila izbore

I predsjednik kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović je saglasan da je riječ o očiglednoj opstrukciji, navodeći da radna grupa još nije ni počela da radi zadati posao
4 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: Boris Pejović
Luka Rakčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.05.2016. 19:37h

Nezavisni odbornik Luka Rakčević ocijenio je da će opozicioni predstavnici spremiti jedinstven odgovor, kako na najbolji način izaći iz postojećeg stanja i formirati nova rukovodstva podgoričkih mjesnih zajednica, ukoliko na narednom sastanku sa predsjednikom Skupštine Đorđem Suhihom ne bude vidljivih rezultata i pomaka.

Odbornici opozicije saglasni su da prolongiranje formiranja rukovodstva mjesnih zajednica predstavlja planiranu opstrukciju vlasti.

Na posljednjem sastanku koji su održali sa Suhihom, nijesu dobili podatke da li je radna grupa građane razvrstala po mjesnim zajednicama. Naredni sastanak je zakazan za četvrtak, kada bi trebalo da se dogovore da li će pristupiti deblokirajućem mehanizmu, odnosno, izboru povjerenika. Odluku o imenovanju odbora povjerenika, koji bi vršili funkciju savjeta mjesnih zajednica, donosi predsjednik Skupštine na predlog predsjednika klubova odbornika i ostalih predstavnika političkih partija.

“S obzirom da se proces formiranja mjesnih zajednica želi prolongirati mjesecima, te pokušava obesmisliti organizovanje fer i slobodnih izbora u glavnom gradu, jasno je da se radi o planiranoj opstrukciji. Da postoji politička volja, posao koji se rasteže mjesecima mogao bi se završiti za svega nekoliko dana”, kazao je Rakčević.

I predsjednik kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović je saglasan da je riječ o očiglednoj opstrukciji, navodeći da radna grupa još nije ni počela da radi zadati posao.

Suhih je ranije kazao da nema opstrukcije, „već da postoji problem oko nabavljanja spiska građana na nivou mjesnih zajednica”.

Predsjednicima mjesnih zajednica mandati su istekli drugog aprila, shodno odluci koja je na snagu stupila mjesec ranije.

Bonus video: