URA: Pragmatičnije bi bilo da je novac od proslave utrošen na bolnicu Danilo I, dječiji vrtić...

"Nije ovo zemlja koju smo sanjali i za koju smo se borili, ni život u njoj nijesmo baš ovakvim zamišljali, ali drugu, rezervnu, nemamo"
75 pregleda 14 komentar(a)
Filip Adžić, Foto: URA
Filip Adžić, Foto: URA
Ažurirano: 21.05.2016. 13:17h

Ljubav prema domovini mi ne mjerimo Željkom ili Dinom, veličinom podijuma ili brojem zvučnika, slavili bismo punog srca i bez njih, a mnogo smišljenije i značajno pragmatičnije bi bilo da se novac utrošen za proslavu, umjesto za isplatu aprilske zarade vašim zaposlenima, donirao bolnici Danilo I, dječijem vrtiću, konačnom stavljanju u funkciju autobuske stanice, saniranju problema vodosnabdijevanja, asfaltiranju unakaženih ulica ili kao jednokratna pomoć stotinama cetinjskih porodica koje se nalaze u stanju socijalne ugroženosti, saopšteno je iz opštinskog odbora Građanskog pokreta URA na Cetinju.

Cetinjska URA svim građanima Crne Gore, a prije svega svojim sugrađanima, želi srećnu deceniju obnove nezavisnosti.

"Nije ovo zemlja koju smo sanjali i za koju smo se borili, ni život u njoj nijesmo baš ovakvim zamišljali, ali drugu, rezervnu, nemamo. I zato je obaveza svih nas da je učinimo boljom. Nećemo to uraditi odričući se Crne Gore ili mržnjom prema njoj, ali zasigurno ni lažnim patriotizmom koji ovih dana kulminira. Na ovaj način postavljena organizacija, odaje utisak zloupotrebe patriotskih osjećanja, tj. dovodi do demonstracije nametnutog patriotizma koji ima isključivo kontraproduktivnost kako kod onih koji i dalje Crnu Goru ne doživljavaju svojom, tako i kod nas koji smo 21. maja 2006. godine zaokružili istorijsko “DA”. Stoga vas najljubaznije molimo da se okanete organizacije zabava ojađenih građana, već da konačno počnete raditi ono zbog čega ste plaćeni. Za ovih 10 godina naslušali smo se vaših predizbornih laži i obećanja, u prilog tome svjedoče naši posteri koji ukazuju na neke od vaših neostvarenih infrastrukturnih i razvojnih projekata. od auitobuske stanice, preko MACCOC-a do žičare", navodi se u saopštenju OO URA Cetinje koje potpisuje Filip Adžić, sekretar OO URA na Cetinju.

Bonus video: