SUSRET SA ĐUKANOVIĆEM

Lajčak: Potpisivanje Protokola o pristupanju NATO priznanje Crnoj Gori za sve urađeno

Đukanović se zahvalio Vladi Slovačke na ukupnoj podršci Crnoj Gori u različitim fazama razvoja, istakavši da su odnosi između dviju zemalja sadržajni i prijateljski i da mogu služiti za primjer
7 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2019. 03:51h

Potpisivanje Protokola o pristupanju NATO-u predstavlja važnu potvrdu i priznanje Crnoj Gori za sve urađeno, ocijenio je ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Lajčak je, uz čestitke povodom desetogodišnjice od obnove crnogorske nezavisnosti, izrazio veliko zadovoljstvo jučerasnjim potpisivanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Crna Gora je, kako je naveo, ostvarila veliki iskorak u ostvarivanju svojih strateških - evropskih i euroatlantskih aspiracija, što predstavlja rezultat ozbiljne posvećenosti Vlade reformama i demokratizaciji društva i države.

„Jučerasnje potpisivanje Pristupnog protokola je u tom smislu važna potvrda i priznanje za urađeno“, kazao je Lajčak.

On je poručio da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u i u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, konkretno u susret predsjedavanju Slovačke Savjetom EU u drugoj polovini godine.

Đukanović se zahvalio Vladi Slovačke na ukupnoj podršci Crnoj Gori u različitim fazama razvoja, istakavši da su odnosi između dviju zemalja sadržajni i prijateljski i da mogu služiti za primjer. 

“Ujedno je odao priznanje ministru Lajčaku na ličnom doprinosu i konstruktivnoj ulozi u procesu obnove crnogorske državnosti”, kaže se u saopštenju.

Đukanović i Lajčak su razgovarali i o unutrašnjoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i razmijenili mišljenja o kretanjima u regionu.

Galerija