Krivokapić: Đukanović je pobijedio zahvaljujući političkoj korupciji

Krivokapić je ocijenio da je glasanje o njegovoj smjeni nastavak glasanja o povjerenju Vladi 27. januara
80 pregleda 88 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2016. 11:43h

Korupcija se kreće otkad je premijer objavio rat parlamentarnoj diktaturi, pobijedio je zahvaljujući političkoj korupciji, to nije pobjeda koja se može slaviti, kazao je danas bivši predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

On je rekao i da je ovaj saziv crnogorskog parlamenta najgori u istoriji parlamentarizma, jer je jedini koji je podlegao političkoj korupciji.

"Ovaj sastav parlamenta je vjerovatno, od svih saziva u kojima sam bio, jedini podlegao političkoj korupciji i po tome je najgori", kazao je Krivokapić na konferenciji za novinare sa poslanicom Evropskog parlamenta Aneliz Dods.

Krivokapić je ocijenio da je glasanje o njegovoj smjeni nastavak glasanja o povjerenju Vladi 27. januara.

"Tada je izveden parlamentarni udar, izvršena politička korupcija u parlamentu prvi put od kad sam ja u parlamentu, a to je od početka parlamentarizma", dodao je on.

Na pitanje kako se osjeća po napuštanju Skupštine, Krivokapić je rekao da su ona podijeljena – zadovoljan je onim što je postignuto u oblasti parlamentarizma, ali da ga veoma rastužuje to što je stanje u parlamentu u ovom trenutku najgore.

Krivokapić je juče razriješen funkcije predsjednika crnogorskog Parlamenta.

Bonus video: