Đukanović tuži Đačića zbog 42.000 eura

DPS je riješio da svoja potraživanja naplati u trenutku kada zbog loše finansijske situacije i duga od oko 16 miliona, u lokalnoj upravi plate kasne više od dva mjeseca
60 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 19.05.2016. 17:01h

Demokratska partija socijalista (DPS) prinudnim putem će naplatiti dug od Opštine Pljevlja, kojom rukovodi njihov kadar Mirko Đačić.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti,” u Opštinu Pljevlja je stigao nalog sudskog izvršitelja Miloša Drobnjaka, koga je angažovao DPS Podgorica da prinudnim putem naplati njihova potraživanja.

DPS, na čijem je čelu Milo Đukanović, traži od Opštine i Đačića da im isplati 42.000 eura, po osnovu naknade koja se isplaćuje za rad političkim partijama zastupljenim u pljevaljskom parlamentu.

Đačiću je njegova partija ostavila rok od osam dana da izmiri dug prije nego što prinudnim putem naplate svoja potraživanja.

Opština je juče uložila prigovor, osporavajući način na koji se traži isplata zaostalog duga za prošlu godinu.

Prigovor odlaže izvršenje rješenja, a spisi predmeta će biti dostavljeni nadležnom sudu na dalje odlučivanje.

Drobnjak je juče “Vijestima” potvrdio da je od DPS-a Podgorica dobio fakturu na iznos od 42.000, nakon čega je 13. maja dostavio Opštini Pljevlja rješenje za izvršenje na osnovu predloga DPS-a iz Podgorice.

On kaže da u Opštini ne spore iznos duga već nadležnost sudskog izvršitelja u naplati ovih vrsta potraživanja.

DPS je riješio da naplati svoja potraživanja u trenutku kada zbog loše finansijske situacije i duga od oko 16 miliona eura, u lokalnoj upravi plate zaposlenih kasne više od dva mjeseca.

Zaposleni u Opštini Pljevlja posljednju su primili februarsku zaradu.

Iako Opština Pljevlja i ostalim parlamentarnim partijama duguje novac za isti period, jedino je DPS odlučio da novac naplati od predsjednika Opštine prinudnim putem, iako to ni jedna od opozicionih partija do sada to nije uradila.

Đačić je krajem septembra 2014. godine izabran za predsjednika Opštine Pljevlja.

Bonus video: