Marković: Vladavina prava ključ za uspjeh države

Iz Vlade je saopšteno da su oni na sastanku razgovarali o podršci koju je ta institucija pružila Crnoj Gori tokom 12 godina, i zahvaljujući kojoj su, kako se navodi, uspješno sprovedene brojne reforme u crnogorskom društvu
4 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2016. 18:33h

Vladavina prava najvažniji je izazov i ključ za uspjeh države i društva u cjelini, kazao je potpredsjednik Vlade, Duško Marković na sastanku sa pomoćnikom direktora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za Evropu i Aziju Tomasom Melijem.

Iz Vlade je saopšteno da su oni na sastanku razgovarali o podršci koju je ta institucija pružila Crnoj Gori tokom 12 godina, i zahvaljujući kojoj su, kako se navodi, uspješno sprovedene brojne reforme u crnogorskom društvu.

U saopštenju se kaže da je Marković zahvalio na podršci u raznim oblastima, posebno ističići značaj vladavine prava koja je najvažniji izazov i ključ za uspjeh države i društva u cjelini.

On je podsjetio da je od 2001. do 2013. godine Crna Gora od Vlade Sjedinjenih Američkih Države dobila 281 milion dolara pomoći, od čega je 243,3 miliona obezbijedio USAID.

Navodi se da su sagovornici razgovarali o mogućnostima daljeg jačanja saradnje u brojnim oblastima, u kontekstu regionalnih projekata koje USAID sprovodi u susjednim državama.

Bonus video: