Muhović pravi skup za zločinca

Šerbo Rastoder kaže da potez BS-a, kao i registracija Ravnogorskog pokreta, jasno govore da je krenula predizborna kampanja
221 pregleda 107 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2016. 16:31h

Petnjički odbor Bošnjačke stranke namjerava da krajem jula organizuje naučni skup o liku i djelu Osmana Rastodera koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata bio vođa muslimanske milicije u Bihoru.

Šef SO Petnjica i funkcioner BS Adnan Muhović pozvao je Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori kao krovnu instituciju bošnjačkog naroda da bude “suorganizator učesnik i dobrim dijelom pokrovitelj ovog istorijskog skupa za bošnjački narod u Crnoj Gori”.

“Molimo vas da ovu našu molbu prihvatite i da zajedno napravimo još jedan u nizu koraka ka rasvjetljavanju istine o našoj istoriji i značaju muslimanske milicije koji je imala u odbrani bošnjačkog naroda naših krajeva i jednom od najvećih gazija, oličenja hrabrosti i dostojanstva, mula Osmanu Rastoderu”, naveo je Muhović u saopštenju, prenosi Radio Petnjica.

Planirano je da na skupu učestvuju istoričari Šerbo Rastoder, Izet Šabotić, Azem Kožar, i književnik Zumber Muratović, autor djela “Sandžački gazija mula Osman Rastoder“. Osman Rastoder je nakon Drugog svjetskog rata proglašen za ratnog zločinca i saradnika okupatora.

Šerbo Rastoder je poručio da uz registraciju Ravnogorskog pokreta od strane DPS-a i ovaj planiranu skup govori da je počela predizborna kampanja. “Posao stranke je da vodi politiku a ne da organizuje naučne skupove. Umjesto da, ako smiju, pitaju Duška Markovića, da li je korektno prema evet efendijama registrovati pokret čiji je primarni cilj bio da istrijebe narod kojeg navodno predstavljaju, evet efendije po oprobanom receptu prave paradu u stilu 'I mi ćemo'” naveo je Rastoder.

Muhović je poručio da je Šerbo Rastoder prosto dobio zadatak da minira “ovaj izuzetno važan projekat”.

“Pa profesore gdje ste bili vi da ovo pokrenete ako ja i BS nemamo kapaciteta”, naveo je Muhović . On je dodao da za pokretanje priče o Osmanu Rastoderu nije bilo najophodnije biti doktor nauka, niti akademik DANU, niti advokat crnogorske istorije, već je trebala hrabrost, iskrenost i upornost.

Bonus video: