Vučurović: Jedina budućnost države politika pomirenja DF-a

"Onaj koji hoće kompromis sa diktatorom, taj otvoreno učestvuje u očuvanju njegove vlasti, a to su u ovom trenutku bivši opozicionari koji su spremni da kroz koaliciju sa DPS-om i Đukanovićem učestvuju u aboliranju čovjeka koji je uništio Crnu Goru, i da budu učesnici u pranju njegove biografije”
114 pregleda 32 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 16.05.2016. 16:02h

Oni koji pristaju na koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njenim predsjednikom, Milom Đukanovićem otvoreno učestvuju u očuvanju njihove vlasti, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

"Jedina budućnost Crne Gore je u obaranju kriminalnog režima, njegovih satelita iz bivše opozicije i politici pomirenja koja je suština programa Demokratskog fronta (DF)", poručio je portparol NOVE, Jovan Vučurović.

On je kazao da je Đukanović je posljednji političar u Crnoj Gori koji može govoriti o "istorijskom kompromisu" i pomirenju.

"Jer je, zajedno sa svojom profiterskom organizacijom, političar prošlosti i inicijator svih glavnih sukoba, kriza i podjela u našem društvu".

Vučurović smatra da sa takvim političarima ne smije biti kompromisa, jer bi “takvo lažno kompromiserstvo bio put da se on i njegov režim aboliraju za sve ono što su uradili proteklih 27 godina".

On je saopštio da nijesu svi isti, navodeći da su sa takvim režimom isti samo oni koji pristaju da idu u koaliciju sa DPS-om.

"Onaj koji hoće kompromis sa diktatorom, taj otvoreno učestvuje u očuvanju njegove vlasti, a to su u ovom trenutku bivši opozicionari koji su spremni da kroz koaliciju sa DPS-om i Đukanovićem učestvuju u aboliranju čovjeka koji je uništio Crnu Goru, i da budu učesnici u pranju njegove biografije”, rekao je Vučurović.

On je dodao da je među glavnima u toj "podloj igri" Žarko Rakčević, koji je, kako smatra Vučurović, spreman da još jednom bude na braniku diktature predsjednika DPS-a.

"Upravo on, napadima na DF, grčevito brani Đukanovića, ali i svoju odluku da iznova služi njemu i njegovom režimu, kao što je to radio u drugoj polovini devedesetih, a i kasnije. Djeluje bizarno, neuko i primitivno kada Rakčević i njegova nevladina organizacija govore o budućnosti Crne Gore i napadaju DF”, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, napadi na DF nikako ne mogu sakriti činjenicu da Rakčević, Miodrag Lekić i slični ulaze u koaliciju sa Đukanovićem, Duškom Markovićem, Obradom Mišom Stanišićem, Specijalnom antiterorističkom jedinicom, Agencijom za nacionalnu bezbjednost.

"I da se, po priznanju Đukanovića, sprema njihova koalicija i nakon izbora".

Bonus video: