Socijaldemokate traže smjenu Radulovića

"U situaciji, kada svi politički subjekti u Crnoj Gori moraju posjedovati visok stepen razumijevanja i tolerancije i uticati na smirivanje tenzija, a sve u cilju povećanja povjerenja u izborni proces i okončanja započetih aktivnosti koje bi trebalo da rezultiraju većim povjerenjem u izborni proces, poslanik Radulović je svojom neprimjerenom reakcijom proizveo potpuno suprotan efekat"
46 komentar(a)
Branko Radulović, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Branko Radulović, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2016. 14:43h

Socijaldemokrate Crne Gore, saopštile su da podržavaju inicijativu za smjenu potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića.

Kako su naveli, smatraju da obavljanje funkcije potpredsjednika institucije, "mora biti ozbiljno i odgovorno".

"Poslanik Radulović se u više navrata ponašao upravo suprotno, čime ukazano povjerenje za obavljanje ovako važne funkcije, naročito u posljednih nekoliko mjeseci, nije opravdao, jer je svojim neprimjerenim ponašanjem ugrozio kredibilitet Parlamenta, koji je mukotrpno prethodnih godina stvaran. U situaciji, kada svi politički subjekti u Crnoj Gori moraju posjedovati visok stepen razumijevanja i tolerancije i uticati na smirivanje tenzija, a sve u cilju povećanja povjerenja u izborni proces i okončanja započetih aktivnosti koje bi trebalo da rezultiraju većim povjerenjem u izborni proces, poslanik Radulović je svojom neprimjerenom reakcijom proizveo potpuno suprotan efekat. Verbalnim incidentima i ponižavajućim ponašanjem, ozbiljno je urušio dignitet Parlamenta, prekršio Poslovnik o radu i Etički kodeks, što je dovoljan razlog za potpisivanje inicijative za njegovu smjenu sa mjesta potpredsjednika Parlamenta", navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate dodaju da "politika ulice" mora postati prošlost i da se nikako ne smije preseliti u najviši zakonodavni dom.

"Zato svako neprimjereno ponašanje mora biti sankcionisano, kako bi Crna Gora, nakon 10 godina od obnove nezavisnosti, konačno postala demokratski zrela država, lišena nasilnih performansa izabranih predstavnika naroda u vitalnim institucijama sistema", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: