Lakušić: Odluka o zaradama lokalnih funkcionera je diskriminatorska odluka

"Sramno je da sramnije ne može biti da gradonačelnik ima kofecijent 25 a namještenik 2,6", rekao je Lakušić
103 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Ažurirano: 15.05.2016. 13:41h

Odluka o zaradama lokalnih funkcionera koje imenuje Skupština Glavnog grada, a koja predviđa povećanje zarada od sto posto u odnosu na Odluku o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Glavnom gradu čije zarade ostaju gotovo na istom nivou ili nešto manje, predstavljaja još jednu u nizu diskriminatorskih odluka zaposlenih u lokalnoj upravi od strane režima, koji je u svojoj bahatosti i nezasitosti izgubio svaki osjećaj za socijalni položaj zaposlenih, kazao je Člana Predsjedništva Demokratske narodne partije i odbornika u Skupštuni Glavnog grada Podgorica Zoran Lakušić.

"I umjesto da se stimulišu oni za čije su rezlutate rada vezani svi razvojni projekti Glavnog grada, režim stimuliše one kojima rukovodeće funkcije u Glavnom gradu služe da za relativno kratko vrijeme, koliko će bitisati na tim funkcijama, riješe sve životne probleme. Lišavajući pri tom najveći broj zaposlenih u raznim službama Glavnog grada elementarnih uslova za život dostojnog čovjeka", rekao je Lakušić.

On je dodao da ako se napravi analiza koliko se bivših i sadašnjih lokalnih funkcionera promijenilo na raznim funkcijama, koliko su dobili stanova, kredita i drugih benefita, "lako ćemo doći do cifara od kojih se vrti u glavi."

"Na drugoj strani imamo na stotine zaposlenih, koji za trideset i više godina rada, nijesu riješili stambeno pitanje i mnoga druga pitanja. Koja lokalni funkcioneri rješavaju preko noći, kao i onih koji su završili radni vijek bez riješenog stambenog pitanja i zaradili penzije od kojih ne mogu živjeti dan do podne. I pored ponižavajućeg odnosa prema zaposlenim i vrednovanja njihovog rada od strane lokalnih funkcionera, oni su prinuđeni da ćutke prihvataju sve odluke na koje ne samo da neutiču, već i da glasaju one koji ih na taj način tretiraju. Zato svi oni odbornici koji misle svojom glavom, trebaju da glasaju protiv jedne i druge odluke, jer one imaju za cilj ponižavanje lokalnih službenika i namještenika na jednoj strani i nagrađivanje funkcionera na drugoj strani. Sramno je da sramnije ne može biti da gradonačelnik ima kofecijent 25 a namještenik 2,6. To najbolje govori o tome dokle dopiru granice bezočnosti onih koji se nalaze na rukovodećim funkcijama. Ovakav eksplotatorski odnos prema zaposlenima nije zabilježen na ovim prostorima", zaključio je Lakušić.

Bonus video: