Radunović: Đukanović pronašao partnere koji će mu poslužiti da preživi tešku situaciju

"Kao stari komunistički kadar, Đukanović pokušava da reinkarnira iluziju demokratičnosti i multipartizma u strogo kontrolisanoj diktaturu, na način kako je to Josip Broz radio stvarajući razne SSRNJ, SSOJ i slične organizacije, koje su držale svijeću Savezu komunista", naveo je Radunović
60 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2016. 12:10h

Izjava da Vlada izbornog povjerenja nije projekat oročen do oktobarskih izbora potvrda je da je premijer Milo Đukanović pronašao partnere koji će mu poslužiti da preživi tešku situaciju, ocijenio je potpredsjednik Nove srpske demokratije, Slaven Radunović.

Đukanović je, gostujući u emisiji „Živa istina“, potvrdio da vlada izbornog povjerenja nije samo ad hoc projekat, oročen do oktobarskih izbora, nego mogući model trajnog prevazilaženja unutrašnjih podjela.

"Ja svih ovih deset godina nijesam skrivao tu ideju, ja sam govorio da, bez obzira na to što imamo većinu, nećemo učiniti dobru uslugu Crnoj Gori ni budućim generacijama, ako zacementiramo podijeljenost", rekao je Đukanović.

Radunović je saopštio da su mislili da će morati da ulože mnogo više truda da dokažu građanima kakva se, kako je rekao, prevara opozicionog glasačkog tijela sprema.

"Ali, prije par dana povrijeđena sujeta Mila Đukanovića, nije izdržala. Potrčao je da objasni kako je udruženom akcijom sa „pregovaračkom opozicijom“, željnom nezaslužene vlasti, kao i neformalnim centrima moći kojima odgovara da se stvari suštinski ne mijenjaju mnogo, krenuo u sužavanje prostora za djelovanje Demokratskom frontu, najvećoj opasnosti za njegov režim", kazao je on.

Radunović je rekao da izjava da Vlada izbornog povjerenja nije samo ad hoc projekat potvrdila „najcrnje slutnje slobodnih građana Crne Gore, da je Đukanović pronašao partnere koji će mu poslužiti da preživi i ovu tešku situaciju“.

"Kao stari komunistički kadar, Đukanović pokušava da reinkarnira iluziju demokratičnosti i multipartizma u strogo kontrolisanoj diktaturu, na način kako je to Josip Broz radio stvarajući razne SSRNJ, SSOJ i slične organizacije, koje su držale svijeću Savezu komunista", naveo je Radunović.

Kako je dodao, osnovna razlika izmedju SSRNJ i SSOJ, originala iz tog vremena i SSRNJ I SSOJ kopija iz ovog vremena, je ta što originali nijesu pokušavali da se građanima predstave kao opozicija tadašnjem SKJ.

Bonus video: