DPS će pokrenuti inicijativu za smjenu Branka Radulovića

"Takođe, raduje informacija da je vrhovni državni tužilac naložio utvrđivanje činjenica o jučerašnjim događajima u Skupštini, što će biti odlična prilika da Radulović objasni ono što je juče izgovorio Predsjedniku Vlade pred kompletnom crnogorskom javnošću: „Da mene nije bilo, davno bi te ubili, bre!“, saopšteno je iz DPS-a
64 pregleda 172 komentar(a)
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2016. 16:09h

Demokratska partija socijalista podnijeće inicijativu za smjenu potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića, saopšteno je iz ove partije.

"Jučerašnji skandal u Skupštini Crne Gore kada su, nakon verbalnog napada poslanika DF-a na predsjednika Vlade Mila Đukanovića, potpredsjenik Skupštine Branko Radulović i njegov kolega poslanik iz DF-a Janko Vučinić pokušali fizički da nasrnu na njega, imao je za cilj da koliko – toliko vrati DF u političku arenu, nakon najnovijeg niza političkih poraza, počevši od propalih protesta, zaključno sa rezultatima najnovijeg IPSOS istraživanja", saopšteno je iz DPS.

U saopštenju se dodaje da je sve što je DF uspio da uradi je da dodatno okrene najveći dio javnosti protiv sebe i da DPS-u, na onih IPSOS-ovih 45 odsto podrške građana, doda još najmanje pet.

"Poslanik Janko Vučinić, bokser inače poznat po nasilničkom ponašanju, juče je u Parlamentu doživio politički nokaut. Njegovom oporavku teško da ce pomoći razbijanje prozora na sjedištu minorne Radničke partije na čijem je čelu u rodnom Nikšiću, u kojem se uveliko priča da je to sam brže-bolje organizovao", kazali su iz DPS-a.

U saopštenju se dodaje da su za politiku potrebni pamet, obrazovanje i razum, "a kako Vučiniću ništa od toga nije svojstveno, ostaje mu da sa uprljanim rukama odbroji posljednje dane u politici."

"Branko Radulović je jednako obavezan koliko i Ranko Krivokapić i svi ostali za predsjedavajućim stolom, da čuva dignitet Skupštine Crne Gore, u skladu sa Poslovnikom, Etičkim kodeksom i zakletvom koju je položio kada je izabran. Međutim, nakon niza drugih incidenata i ponižavanja Skupštine koje je napravio tokom svog mandata, uključujući devetomjesečni bojkot, Radulović se juče drznuo da izgovori najprimitivnije psovke i da se u sred plenarne sale fizički razračunava sa neistomišljenicima, ko god oni bili. Osim toga što je uličarsko i siledžijsko ponašanje bilo koga, a posebno potpredsjednika, nedopustivo u Skupštini, sigurni smo da je je ovo ozbiljan povod za razmatranje Radulovićevog ostanka na toj funkciji. Takođe, raduje informacija da je vrhovni državni tužilac naložio utvrđivanje činjenica o jučerašnjim događajima u Skupštini, što će biti odlična prilika da Radulović objasni ono što je juče izgovorio Predsjedniku Vlade pred kompletnom crnogorskom javnošću: „Da mene nije bilo, davno bi te ubili, bre!“. Zbog odbrane dignitete crnogorske Skupštine i funkcije njenog potpredsjednika, kao i odbrane dostojanstva države, Demokratska partija socijalista će podnijeti inicijativu za smjenu Branka Radulovića", saopšteno je iz DPS-a

Bonus video: