PzP: Bijelom Polju prijeko potrebna narodna kuhinja

„Svi pokazatelji govore da se država nalazi u zoni siromaštva a građani zbog nedostatka napuštaju svoja ognjišta i odlaze u potrazi za novim radnim mjestima i boljim životom“
3 komentar(a)
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 14.05.2016. 13:35h

U organizaciji Mreže mladih Pokreta za promjene Bijelo Polje u Tršovoj ulici u neposrednoj blizini marketa „Idea „ postavljene su „kuke dobrote“ na kojima građani mogu ostaviti hranu i čistu odjeću onima kojima je to najpotrebnije .

Predsjednik OO Pokreta za promjene Radomir Jokić je kazao da su postavljanjem ovakvih kuka željeli da pomognu siromašnim građanima.

„Da su građani prihvatili kuke dobrote i da mnogi svakodnevno nalazi svoj obrok na njima dovoljno govori podatak da ih nijesu mogli ukloniti čak ni pojedini komunalni policajci jer su u njihovu zaštitu stali slučajni prolaznici“, kazao je Jokić.

On je ukazao da je toj opštini prijeko potrebno otvaranje narodne kuhinje u kojoj bi se obezbjeđivao određeni broj besplatnih obroka građanima koji su na ivici bijede.

„Svi pokazatelji govore da se država nalazi u zoni siromaštva a građani zbog nedostatka napuštaju svoja ognjišta i odlaze u potrazi za novim radnim mjestima i boljim životom“, kazao je Jokić dodajući da na takvu potrebu ukazuje sve veći broj građana koji traže pomoć.

Bonus video: