Vučurović: Jučerašnja poruka DF-a Đukanoviću je glas slobodne Crne Gore

Vučurović je kazao da je to ujedinjeni glas svakog opozicionara i svakog čovjeka koji je za ovih 27 godina strahovlade obespravljen, diskriminisan, ponižen, osiromašen, dok je sa druge strane vrh kriminalnog režima na čelu sa Milom Đukanovićem pljačkao Crnu Goru, uništavao njenu ekonomiju, sistem vrijednosti, moral, tradiciju
61 pregleda 30 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 14.05.2016. 13:47h

Portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da je "poruka koju su poslanici Demokratskog fronta poslali predsjedniku DPS-a, koji diktatorski vlada 27 godina, bio je ujedinjeni glas slobodne Crne Gore, svih onih koji su proveli dvadeset dana pod šatorima, onih koji su progonjeni 17. i 18. oktobra, glas desetina hiljada građana koji su 24. oktobra u zločinačkoj akciji policije Mila Đukanovića, Duška Markovića i Raška Konjevića proganjani, prebijani i mučeni."

Poslanici Demokratskog fronta juče su izlazak premijera Mila Đukanovića dočekali su skandiranjem "Milo, lopove" iz svojih poslaničkih klupa. Đukanović im je na to odgovorio "Bravo, kreteni".

Vučurović je kazao da je to ujedinjeni glas svakog opozicionara i svakog čovjeka koji je za ovih 27 godina strahovlade obespravljen, diskriminisan, ponižen, osiromašen, dok je sa druge strane vrh kriminalnog režima na čelu sa Milom Đukanovićem pljačkao Crnu Goru, uništavao njenu ekonomiju, sistem vrijednosti, moral, tradiciju.

"Istina koju su saopštili poslanici DF-a, i koja odavno odjekuje po ulicama i trgovima svih gradova u Crnoj Gori, zaboljela je sve one koji odano služe režimu, kao i razne cemije, ipsose, i druge strane agenture i grantopreže, i to je očekivano. Međutim, na čistac su istjerani i novi branitelji lika i djela Mila Đukanovića, njegovi budući koalicioni partneri, u čije ime se oglasio poslanik Dritan Abazović, patetično štiteći premijera, čak snažnije od bivšeg, a i sadašnjeg, šefa zloglasne udbe. Novi koalicioni partneri DPS-a, poznatiji kao ,,sporazumaši'', su pokazali očaj i frustraciju zbog hrabrog i ljudskog poteza DF-a, najviše zbog toga što su očekivali da u petak najzad posijedaju u ministarske fotelje i naplate višemjesečno služenje režimu i pojedinim ambasadama koje vrše rekonstrukciju Đukanovićeve vlade. Imali smo na sceni identično ponašanje bivših opozicionara kao nakon nasilnog razbijanja demonstracija 24. oktobra, kad je diktatura bila na koljenima – nedostatak hrabrosti i opozicione solidarnosti, koji je ubrzo prerastao u otvorenu podršku režimu, SAJ-u i tajnoj policiji. Isto se desilo i juče - bivša opozicija, ''ojačana'' nekim NVO i nekadašnjim opozicionim medijima otvoreno se svrstala na stranu DPS-a, sramno napadajući DF i držeći pridike o tome kako je država dotakla dno. Dno su samo dotakli oni koji su poslije svega što je režim uradio Crnoj Gori, a neke i lično vrijeđao, odlučili da budu društvo Mila Đukanovića", kazao je Vučurović.

On je dodao da se ono na šta je DF mjesecima upozoravao opozicionu javnost još jednom dokazalo – "svi koji se predstavljaju kao ,,treći put'' vrlo brzo postanu dio kriminalnog režima."

"DF je ovim strukturama nudio častan izlaz iz poniženja u koje su ih uvukle strane ambasade i glad za privilegijama, predlagali smo im da formiramo vladu bez DPS-a, ali su oni odabrali da im šef bude Milo Đukanović. Glas za one koji će sjesti u vladu Mila Đukanovića je direktna podrška dikatoru, i prevara opozicionih glasača. Ne treba obraćati pažnju na lažne poruke koje se čuju ovih dana o tome kako će ti bivši opozicionari nakon izbora biti zajedno sa nama- to je laž i prevara, jer da su htjeli da budu sa nama bili bi prije i poslije 24. oktobra, a i danas kada u skupštini govorimo Milo lopove! DF i slobodni građani nastavljaju borbu za promjene, slobodu i demokratizaciju Crne Gore. Sloboda ili ništa", poručio je Vučurović.

Bonus video: