Demokrate: Ostavka Đukanovića i stvaranje 41. nestranačke Vlade jedini ispravni put

61 pregleda 21 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.05.2016. 13:10h

Imajući u vidu dubinu političke krize koja već duže vremena blokira političke procese i doprinosi stvaranju okolnosti koje ometaju normalno funkcionisanje države i društva, Demokrate su još početkom novembra iznijele Predlog plana za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, saopštile su Demokrate.

"Nakon jednog pravog galimatijasa, koji se protekom vremena samo dopunjuje i usložnjava, Demokrate su danas više nego ikad ubijeđene da je predloženi Plan bilo najbolje rješenje. Uostalom, to je i vrijeme potvrdilo. I tada smo tvrdili i danas smo još uvjereniji u to – ostavka Đukanovića i izbor 41. nestranačke Vlade, koja će na ponajviše neutralan način stvoriti pretpostavke za poštene i demokratske izbore, rješenje je koje je moralo biti prihvaćeno od svih iole ozbiljnih aktera na političkoj sceni ako se želio nekako presjeći ovaj Gordijev čvor." istakli su iz ove partije.

Oni smatraju da su jučerašnja dešavanja potvrdila ispravnost odluke Demokratske Crne Gore da ne učestvuje u radu sjednice, stavljajući akcenat na to da tamo, gdje se, raspravlja o rekonstrukciji Đukanovićeve Vlade koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji, njima nije mjesto.

"Naša principjelnost i držanje riječi, što u prethodnim decenijama i nije baš bio manir predstavnika građana, pokazali su se kao ispravan put. Dakle, još jednom pozivamo Đukanovića da podnese ostavku i omogući formiranje 41. nestranačke Vlade Crne Gore", kazale su Demokrate.

Bonus video: