SDP: Đukanoviću, je li nebuloza kada bliskom srodniku omogućite 10 miliona državnog novca

"Termin opozicija u vlasti je kreacija upravo Đukanovića i njegove propagande, i jednako je besmislena kao što je i ona Đukanovićeva genijalna dosjetka o parlamentarnoj dikaturi kojoj se cijeli svijet smijao"
50 pregleda 28 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 11.05.2016. 13:21h

Socijaldemokratska partija saopštila je da premijer Milo Đukanović u "nedostatku svježih teza nastavlja svoju opsesiju SDP-om" polemišući, kako navode, ovoga puta sa samim sobom, odnosno sa tezama koje je konstruisala njegova "plaćena propaganda kojom koordinira uvezeno medijsko podzemlje".

Iz SDP-a su komentarisali izjavu Đukanovića, koji je juče kazao da je Vlada u proteklom periodu vrlo otežano funkcionisala jer je imala opoziciju van vlasti, koja je bila protiv Vlade ali i države, kao i drugu opoziciju unutar vlasti.

"Tako nam Đukanović sopšti da "u mnoštvu nebuloznih balkanskih izuma imamo opoziciju u vlasti". Termin opozicija u vlasti je kreacija upravo Đukanovića i njegove propagande, i jednako je besmislena kao što je i ona Đukanovićeva genijalna dosjetka o parlamentarnoj dikaturi kojoj se cijeli svijet smijao. Đukanović pod tzv. opozicijom u vlasti podrazumijeva situaciju u kojoj neki subjekat ili pojedinac razmišlja svojom, a ne Đukanovićevom glavom, što je za ljude njegovog shvatanja demokratije, pa gotovo, smrtni grijeh", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da je upravo takvo "Đukanovićevo shvatanje demokratije i parlamentarizma "jedan u mnoštvu nebuloznih balkanskih izuma"".

"Kao što je "jedan u mnoštvu nebuloznih balkanskih izuma" i kada kupujete lične karte i princip "jedan zaposleni četiri glasa" da biste pobjeđivali na izborima. Ili kada vam Specijalno tužilaštvo najbližeg političkog saradnika i drugog čovjeka DPS-a sumnjiči za kriminalno djelovanje, teško desetine miliona eura. Ili, možda kada vam Opštinski odbori partije prerastaju u organizovane kriminalne grupe. Sigurno je "jedan u mnoštvu nebuloznih balkanskih izuma" i kada kao predsjednik Vlade omogućite bliskom srodniku 10 miliona iz budžeta države. Jedan od takvih izuma je i kada umjesto investitora dovodite privatizatore iz egzotičnih of šor destinacija iza kojih ostanu samo pustoš i dugovi. Takođe, i kada kao snažni zagovornik NATO-a imate stratešku političku saradnju sa Jedinstvenom Rusijom, i još mnogo, mnogo toga", saopšteno je iz SDP-a.

Dodaju da je zbog "ovakvih balkanskih izuma, upravo u izvedbi Mila Đukanovića", Crnoj Gori potrebna mirna tranizicija vlasti, "kako bismo sa ovakvim "izumima" raščistili, a okrenuli se evropskoj demokratiji i punoj vladavini prava".

Bonus video: