Đukanović znao za kandidaturu Vujovića

Na dokumentu se vidi i pečat, u kojem je naznačeno da je Vlada Crne Gore, prijedlog za Vujovićevu kandidaturu primila 8. maja 2016. godine, dan prije nego što je u medijima objaviljeno ime kandidata
126 pregleda 0 komentar(a)
Skupština, Foto: Savo Prelević
Skupština, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2016. 17:37h

Šef poslaničkog kluba DPS-a i potredsjednika Skupštine Milutina Simovića (DPS) rekao je da premijeru Milu Đukanoviću nije prihvatljiv predlog da Milorad Mišo Vujović bude kandidat za ministra poljoprivrede.

Simović je rekao da se Đukanović nije danas pojavio u parlamentu jer opozicija nije bila spremna da čuje njegovo objašnjenje.

Simović je rekao i da je neprimjereno da premijer iz medija sazna ko je kandidat za mjesto ministra poljoprivrede i naveo da će Đukanović u toku dana obavijestiti tri opozicione partije o svojim razlozima u vezi sa ovim problemom.

Međutim, dokument koji je dostavljen redakciji "Vijesti", pokazuje da su tri opoziciona potpisnika Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore (Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić i Žarko Rakčević), dostavili Vladi Crne Gore prijedlog za kandidaturu Milorada Miša Vujovića za funkciju ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na dokumentu se vidi i pečat, u kojem je naznačeno da je Vlada Crne Gore, prijedlog za Vujovićevu kandidaturu primila 8. maja 2016. godine, dan prije nego što je u medijima objaviljeno ime kandidata.

Sjednica Skupština na kojoj je trebalo da budu izabrani ministri iz redova opozicije nije danas održana jer Đukanović nije dostavio predlog za ministra poljoprivrede.

Na kolegijumu Skupštine je odlučeno da sjednica Skupštine neće biti nastavljena kao što je bilo planirano u 15.30 časova jer Demos, SDP i Građanski pokret URA ne pristaju da se raspravlja o kandidatima za ministre dok njihova lista ne bude kompletna.

Predstavnici SDP i URE nisu se oglašavali nakon kolegijuma Skupštine, a jutros je, kako je prenijeto novinarima, potredsjednik SDP-a i kandidat za ministra finansija Raško Konjević rekao da oni povlače poredloge za ministre ukoliko premijer do 15.30 časova ne dostave ime njihvog kandidata za ministra poljoprivrede.

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da oni očekuju od Đukanovića da čuju objašnjenje i da su spremni sjutra da dođu u Skupštinu ukoliko bude trebalo.

On nije potvrdio jutrošnju izjavu Konjevića da će tri partije povući opozicione kandidate za Vladu.

Demokratski front ponovo je pozvao kolege iz opozicije da odustanu od namjere ulaska u "Đukanovićevu vladu".

Na konferenciji koja je završena u Skupštini lideri DF-a izrazili nadu da će SDP, URA i Demos biti principijelni i povući se iz Sporazuma kao što je to, tvrde, "jutros najavio Konjević".

Ne zna se kada će sjednica Skupštine na kojoj treba da se radspravlja o Vladi izbornog povjerenje biti nastavljena.

Đukanović je zamolio jutros Skupštinu da odloži početak sjednice, jer je prisustvovao otvaranju Reciklažnog centra na Žabljaku.

Bonus video: