Budvanskim opozicionarima zabranjen ulazak na Frei 2016

Potpisnici Deklaracije o sprječavanju urbanističkog uništavanja Budve okupili su se ispred ulaza u hotel Maestral, kako bi premijeru uputili poruku da se zaustavi rasprodaja i neplansko sakaćenje Budve
19 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2016. 17:02h

Obezbjeđenje hotela Maestral spriječilo je odbornike opozicije, predstavike URA, Demokrata, PzP, Nove srpske demokratije (NOVA), SNP-a i Liberalne partije da uđu u hotel gdje se održava Festival o investicijama, Frei 2016, na kojem će pričati premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Potpisnici Deklaracije o sprječavanju urbanističkog uništavanja Budve okupili su se ispred ulaza u hotel Maestral, kako bi premijeru uputili poruku da se zaustavi rasprodaja i neplansko sakaćenje Budve.

"Građani Budve, apsolutna većina u ime kojih su se potpisnici Deklaracije obratili Minstarstvu održuvog razvoja, do dana današnjeg ne dobijaju traženi odgovor na svoja pitanja, prije svega za transparentnost postupaka planiranja i rasprodaje ostataka Budve. Upravo zbog toga sto smo dobili samo političke komentare i zamjene teza mi smo odlučili da na svaki način pokušamo javnosti da kažemo da postojimo i da nas zanima šta se sa našim gradom dešava", kazala je Božena Jelušić.

Ona je dodala da su namjerni da osujete onu davnašnju izjavu ministra turizma koji je tvrdio da je Budva uništena i da je treba pustiti do kraja.

"Mi znamo da je uništena, ali smatramo da ima mogućnosti da ne ide do kraja, ako bude odgovornog planiranja, uvažavanja interesa svih, ako svi budemo imali jednak pristup mogućnostima. Na jednom od transparenata je citat čuvenog Sofokla iz njegove tragedije Antigona - " to nije grad što samo jednom pripada". Ovaj grad ne bi trebalo da pripada samo jednom ma ko to bio. Budva bi trebalo da pripada svojim građanima, domicilnom stanovništvu i Crnoj Gori. U ime toga smo ovdje i pokažemo da smo namjerni da istrajemo, poručila je Jelušić

Obezbjeđenje je budvanskim opozicionarima zabranilo ulaz uz objašnjen je da je to privatni posjed.

Galerija

Bonus video: