Pavlović poručio Markoviću: Krivično ćeš odgovarati za neistine

Prema njegovim riječima, i poslednje, danas iznijete neistine, na tragu su prethodnih Markovićevih obmana, i biće takođe predmet krivičnog gonjenja
0 komentar(a)
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.05.2016. 17:04h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković krivično će odgovarati za neistine koje iznosi o Demokratskom frontu (DF), kazao je poslanik tog političkog saveza, Koča Pavlović.

Marković je ranije danas kazao kazao da događaji prilikom ulaska poslanika DF-a u Skupštinu Crne Gore pokazuju da su oni željeli da izazovu incident.

U reagovanju Pavlovića navodi se da će Marković krivično odgovarati za brojne neistine koje je iznosio od početka protesta do danas.

„Od neistina o navodnom pokušaju zauzimanja Skupštine od strane poslanika DF-a,u noći 17. oktobra, pa preko brojnih neistina koje je iznosio o samim protestima i tobožnjim planiranim krvoprolićima, čime je plašio crnogorsku javnost, pa sve do one laži da proteste finansira Rusija a podržava ne znam ko već“, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, i poslednje, danas iznijete neistine, na tragu su prethodnih Markovićevih obmana, i biće takođe predmet krivičnog gonjenja.

Pavlović je dodao da će sve te neistine, koje je Marković do danas iznio, vjerovatno biti najlakše optužbe, u moru onih koje će mu uskoro „biti stavljene na dušu“.

„Decenijsko kriminalno djelovanje Službe, Pravosuđa i Tužilaštva, koje Marković kontroliše, kao i duvanski šverc sa kojim ga Evropa povezuje, biće prvo zbog čega će šef Mojkovačkog klana odgovarati“, naveo je Pavlović.

On je naglasio da Skupština Crne Gore jesu poslanici, a ne zgrada koju je u srijedu Marković pretvorio u policijsku kasarnu.

„To pretvaranje narodnog doma u policijsku kasarnu, poslanici DF-a u srijedu nijesu dozvolili, i nikada neće dozvoliti“, poručio je Pavlović.

DF, kako je kazao, nikome neće dozvoliti da im postavlja policijsku stražu ispred poslaničkih klubova.

„Kao što nijesmo i nećemo dozvoliti da kriminalci iz SAJ-a, koju su kukavički, pod fantomkama, 24. oktobra prebijali nedužni narod, sada nad nama treniraju strogoću, i da oni nas pretresaju na ulazu u naš, narodni dom. Taj SAJ-ovski „odbor za doček“ poslanika DF-a bio je smišljeni ali smiješni pokušaj Markovića da nas isprepada“, naveo je Pavlović.

On je kazao da se Marković, osim što ne zna ništa o demokratiji, slobodama i o evropskom parlamentarnim procedurama, očito loše razumije i u procjenjivanje tuđe plašljivosti. „Valjda zato što je stalno okružen kriminalcima u uniformama, koji su hrabri samo pod fantomkama“.

„Valjda Marković loše procjenjuje tuđu strašljivost, jer pogrešno polazi od sopstvenog straha. Zato mu poručujemo – poslanici DF se ne plaše tvojih policijskih kerbera, niti dijele tvoj ogromni strah od šefa ovog kriminalnog režima“, kazao je Pavlović.

On je poručio Markoviću da ne računa da će DF zaplašiti „sa kriminalcima u uniformama, koji su hrabri samo kada su maskirani“.

„Era sijanja straha, koju personifikujete ti, tvoj šef i tvoja Služba, bliži se kraju. Veličanstveni narodni protesti su tu vašu strategiju sijanja straha razbili u pramparčad. Zato će svaka vaša nova provokacija, poput onoga u srijedu, biti jednako uzaludna, i samo će povećati popis djela zbog kojih ćete ubrzo odgovarati“, zaključuje se u reagovanju Pavlovića.

Marković: Poslanici DF-a željeli da izazovu incident

Događaji prilikom ulaska poslanika Demokratskog fronta (DF) u Skupštinu Crne Gore pokazuje da su oni željeli da izazovu incident, ocijenio je koordinator rada Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković.

Manji incident desio se u Skupštini prekjuče oko 12 časova, kada su poslanici Demokratskog fronta ulazili u zgradu Parlamenta.

Marković je rekao da svi u Crnoj Gori moraju da se nauče demokratiji i da ona znači poštovanje pravila i procedure

"Demokratija ne znači da pravila i procedure važe za jednu stranu, a za drugu ne važe. Kao što važe za građane tako važe i za poslanike", rekao je Marković novinarima u Budvi.

On je kazao da je Skupština štićeni objekat što podrazumijeva poštovanje neophodnih procedura i svaku vrstu kontole ulaska u parlament

"Imali smo situaciju da su poslanici Demokratskog fronta željeli incident i da kroz taj incident pošalju odgovrajuću političku poruku građanima", kazao je Marković.

On je rekao da je to bio ciljani incident i čestitao službenicima obezbjeđenja na obavljenom poslu.

"U parlament se ne može ulaziti kao u kafić. On ima jasne procedure koje su definisane internim aktima parlamenta i moraju se poštovati. Ne vidim nikakv poblem u postupanju ovlašćenih službenika toga dana", rekao je Marković.

Bonus video: