Vučurović: Svađa opozicije oko fotelja izaziva zgražavanje i prezir

"I pored toga što su neki dobro zagrizli taj mamac, a neki se već uživjeli u ulogu ministara, DF im nudi da se izvuku iz te ponižavajuće i kompromitujuće pozicije i da zajedno oborimo taj teret, to zlo pod kojim Crna Gora stenje 27 godina", rekao je Vučurović
51 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 05.05.2016. 12:23h

U Crnoj Gori su se, i pored turbulentnih događaja koji su mogli zamutiti političke vode, ipak neke stvari izdefinisale i iskristalisale, kazao je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

"Naime, na jednoj strani su DF i slobodni građani, a na drugoj Milo Đukanović i njegov DPS sa satelitima i sve ono što služi očuvanju diktature. Međutim, negdje između te dvije definisane i nepomirljive političke opcije, lutaju nekolike opozicione stranke koje su, nažalost, izgubile kompas i opasno se približile svom brodolomu, odnosno koaliciji sa Milom Đukanovićem. DF je korektno, još jednom ponudio tom dijelu opozicije častan izlaz iz svega što su radili proteklih mjeseci, i ocjenjujemo da je prirodno da oni budu na strani DF-a i naroda, a ne da budu dio koalicije sa Milom Đukanovićem, tajkunima, organizovanim kriminalom…", rekao je Vučurović.

On je dodao da je njihova ponuda još uvijek na stolu, i očekuju da glad za funkcijama, politička korupcija ili neki drugi ,,fenomen’’ ne budu presudni u odlučivanju, "nego da se, ako potpuno nije zatajila, kod nekih probudi doslednost i dostojanstvo."

"Više puta smo upozoravali taj dio opozicije da ne postoji "treći put" u politici Crne Gore, da je to samo floskula i prečica do saradnje sa režimom, i to ponavljamo i ovoga puta. Potpuno dobronamjerno ih upozoravamo da njihova aktuelna tragikomična svađa oko fotelja, tačnije oko mrvica koje im je svjesno ponudio Milo Đukanović, kod većine javnosti izaziva zgražavanje i prezir. A predsjednik DPS-a je upravo želio da izazove takvu reakciju, da u očima pojedinih centara moći sebe predstavi kao demokratu i čovjeka "široke ruke" koji opoziciju daruje i šakom i kapom, a sa druge da podvede sebi sve one koji se upecaju na taj jeftini mamac i da ih predstavi kao neke halapljive i privilegija željne pojedince. I pored toga što su neki dobro zagrizli taj mamac, a neki se već uživjeli u ulogu ministara, DF im nudi da se izvuku iz te ponižavajuće i kompromitujuće pozicije i da zajedno oborimo taj teret, to zlo pod kojim Crna Gora stenje 27 godina. U suprotnom, čeka ih sudbina svih onih stranaka koje su svojevremeno bile u koaliciji sa Milom Đukanovićem i njegovim partijsko-profiterskim preduzećem", zaključio je Vučurovivć.

Bonus video: