Radunović: Opozicija ima dovoljno glasova da sruši vladu

"DF i tri nezavisna poslanika (18) + SNP (6) + SDP (6) + DEMOS (4) + Pozitivna CG (3) + Demokrate (2) + URA (2) + Jelisava Kalezić = 42"
64 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.05.2016. 16:15h

Nakon što su se sve stranke koje nude svoje kadrove za rekonstrukciju vlade Mila Đukanovića legitimisale kao opozicione, a posebno je na toj činjenici insistirala Pozitivna Crna Gora, postalo je jasno da opozicija ima dovoljno glasova u Parlamentu da sruši 40. vladu, istakao je Slaven Radunović poslanik Demokratskog fronta potpredsjednik Nove srpske demokratije.

"Matematika je prosta: DF i tri nezavisna poslanika (18) + SNP (6) + SDP (6) + DEMOS (4) + Pozitivna CG (3) + Demokrate (2) + URA (2) + Jelisava Kalezić = 42. Nudimo formiranje tehničke vlade bez DPS-a, koja bi u kratkom roku, bez opstrukcija režimskih funkcionera, na najefikasniji način obezbijedila uslove za fer i slobodne izbore. Ne postavljamo nikakve uslove, jer nas zanima samo jedno - pad Đukanovićeve vlade. Znači, vlada bez ideološke obojenosti, ni za NATO, ni protiv NATO-a, bez potezanja tema crkve, himne, jezika. Samo priprema izbora i obezbjeđivanje prostog funkcionisanja države, bez donošenja odluka od kapitalnog značaja", napisao je Radunović na fejsbuk profilu grupe Sloboda traži ljude.

On je dodao da je ovaj predlog, razlika u odnosu na aktuelnu vladu, u koju žele da uđu opozicione stranke.

"Ona bi bila regularna, samo rekonstruisana vlada, koja bi morala da se bavi i ovim i svim ostalim aktuelnim pitanjima. Ovo je test za sve. Najprostiji način da se provjeri ko je opozicija. Koliko sjutra se može potpisati inicijativa za smjenu vlade, zakazati sjednica po hitnom postupku, a nakon rušenja Đukanovićevog režima, Vujanović mora da imenuje našeg mandatara, nakon čega bi izglasali novu vladu. Imamo odgovor i za eventualnu opstrukciju Vujanovića. Ako bi mu bastalo", zaključio je Radunović.

Bonus video: