Više stotina okupljenih na protestu, DF se vraća u Skupštinu

DF protest organizuje kako bi iskazali negodovanje zbog predstojećeg formiranja vlade izbornog povjerenja, a na skupu će, u u dogovoru sa građanima, odlučiti da li će učestvovati na sjednici parlamenta na kojoj će poslanici raspravljati o izboru vlade ili će nastaviti proteste
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2016. 19:11h

Projekcijom filma sa protesta Demokratskog fronta (DF) na platou ispred Skupštine u 20 sati je počeo još jedan protest tog pokreta.

Puštaju se snimci sa uklanjanja šatora ispred Skupštine, koji su praćeni privođenjem poslanika i nereda tokom protesta.

Na platou su vidljivi transparenti "Ulica je naša nada, da prelazna bude Vlada - Sloboda narodu", "Milo lopove", "Izdaja" i "Za koliko Lekiću? Je li gotovina ili nekretnina?".

Na protestu je više stotina građana, upaljeno je desetak baklji.

Oni koji su od početka podržavali proteste u svojim govorima poručuju DF-u da se vrate u parlament na sjutrašnju sjednicu.

Portparol Demokratske narodne partije (DNP), Milun Zogović, kazao je da "slobodna Crna Gora neće i nikad nije bila na koljenima".

"Sjutra je na sceni najveća politička prostitucija u državi", rekao je on, pozivajući poslanike da se vrate u Skupštinu.

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Opštine Podgorica Nikola Bajčetić, rekao će presuda koju su napisali Duško Marković i Vesna Medenica ostati upamćena kao i izdaja Lekića, Rakčevića i Milića. On je pozvao DF da prenese proteste u Skupštinu.

"Raskrinkaćemo jednu od najvećih prevara u istoriji Crne Gore, koja je ravna državnom udaru. Još nam nisu jasni stavovi SNP-a", rekao je Milutin Đukanović (DF), navodeći imena devet poslanika koji ulaze u Vladu, što je propraćeno glasnim zvižducima prisutnih.

"Kada je režim bio na koljenima, njih je Ranko Krivokapić poveo na pregovore. Oni su tada između DF-a i DPS-a izabrali DPS", rekao je on, podsjećajući na proteste 24. oktobra.

Skup ispred Skupštine je završen oko 21 sat. Poslanici DF-a su kazali da će se vratiti u Skupštinu.

DF protest organizuje kako bi iskazali negodovanje zbog predstojećeg formiranja vlade izbornog povjerenja, a na skupu će, u u dogovoru sa građanima, odlučiti da li će učestvovati na sjednici parlamenta na kojoj će poslanici raspravljati o izboru vlade ili će nastaviti proteste.

Protest DF-a počinje u 20 sati.

Galerija

Bonus video: