Italijanski parlament što prije da ratifikuje Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u

“Senatori su iskazali zadovoljstvo da posjećuju Crnu Goru u godini u kojoj se obilježava deset godina njene nezavisnosti i deset godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države”
1 komentar(a)
Filip Vujanović, senatori Italija, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, senatori Italija, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 28.04.2016. 14:14h

Predsjednik Filip Vujanović smatra da je posebno važno da italijasnki parlament što prije ratifikuje Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u, što bi ohrabrilo druge članice Alijanse da to učine, poručio je predsjednik.

Vujanović je danas razgovarao sa italijanskim senatorima Vaninom Kitiom, Frankom Mirabeliem, Franćeskom Molinariem i Stefanom Kolinom. Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da poštuje podršku Italije evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, navodeći da očekuje da će se takav odnos nastaviti i intenzivirati.

“On je naglasio da je za Crnu Goru posebno važno i vrijedno da parlament Italije što prije ratifikuje Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u, što bi dodatno ohrabrilo druge članice Alijanse da to učine”, navodi se u saopštenju.

Vujanović je bilateralne odnose ocijenio kvalitetnim na svim nivoima, ističući da njima snažano doprinosi parlamentarna saradnja.

“Senatori su iskazali zadovoljstvo da posjećuju Crnu Goru u godini u kojoj se obilježava deset godina njene nezavisnosti i deset godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države”, kaže se u saopštenju.

Oni su ocjenili da je Crna Gora dobar primjer regiona i da njen model integracije treba da sljede svi aspiranti za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.

Saopštili su da će se parlamentarna saradnja dalje afirmisati i kroz aktivnosti grupa prijateljstva parlamenata dvije države.

"Istakli su da postoje široki prostori za saradnju naših država, kao država Mediterana, koje treba iskoristiti", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: