Koncesije žuljaju Petra Ivanovića

Ivanović poslao Komisiju iako direktor Uprave šuma nije dobio rješenje o razrješenju
143 pregleda 6 komentar(a)
Mirsad Nurković(novine)
Mirsad Nurković(novine)
Ažurirano: 28.04.2016. 13:53h

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović je ispratio dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za šume Mirsada Nurkovića, iako on još nije dobio rješenje o smjeni.

Vlada je na prošloj sjednici razriješila Nurkovića (SDP) i postavila novog v.d. direktora Nusreta Kalača (DPS), iako je u međuvremenu raspisan oglas za to mjesto.

Ivanović je formirao tročlanu Komisiju za primopredaju dužnosti, čiji je zadatak da “izvrši popis dukomentacije i preda posao novom direktoru”. U obrazloženju odluke piše da Nurković nije napustio kancelariju, iako je razriješen.

Nurković, koji je na tom mjestu od septembra 2015, prije dvije sedmice je na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju iznio niz nepravilnosti u sklapanju ugovora za koncesije , između ostalog da nisu tražene bankarske garancije obavezne po zakonu, da se vodi pogrešna politika u oblasti šumarstva...

On je juče kazao "Vijestima" da nije dobio zaključak Vlade kojim se daje saglasnost Ivanoviću da ga razrješi i imenuje Kalača, kao i da nije dobio rješenje o formiranju komisije za primopredaju dužnosti. "Nemam problem da predam dužnost, naročito ne gospodinu Kalaču, ali samo da se ispoštuje zakonska procedura. Ne znam šta je problem sačekati nekoliko dana", kazao je Nurković.

Mjesto ministra poljoprivrede pripalo je, po Sporazumu o održavanju slobodnih izbora opoziciji, pa Ivanović, prema informacijama “Vijesti”, prije toga pokušava da napravi svoju “reviziju” u Upravi za šume.

I bivši direktor Lučke uprave u Kotoru Mladen Lučić, blizak SDP-u, koga je takođe Vlada razriješila, dobio je juče majlom rješenje o izvršenju, ali se, žalio na njega.

Vlada bi danas trebalo da verifikuje odluke o razrešenjima kadrova SDP-a na prošloj sjednici, čime njima formalno prestaje mandat.

Bonus video: