Bečić u posjeti SAD

"Program takođe uključuje kulturne aktivnosti i program kućnih posjeta, tokom kojih će Bečića ugostiti oni građani SAD koji su zainteresovani za konkretnu oblast djelovanja, koja je predviđena Planom posjete"
19 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.04.2016. 12:12h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama kao učesnik Programa posjete lidera u organizaciji Stejt dipartmenta.

Program posjete, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, traje od 23. aprila do 14. maja 2016. godine, i podrazumijeva 20 dana službenih susreta u okviru kojih će Bečić imati preko 80 sastanaka i posjeta.

"Navedena aktivnost predstavlja nastavak intezivne saradnje koju Demokarte imaju sa svim predstavnicima međunarodne zajednice. Program takođe uključuje kulturne aktivnosti i program kućnih posjeta, tokom kojih će Bečića ugostiti oni građani SAD koji su zainteresovani za konkretnu oblast djelovanja, koja je predviđena Planom posjete. Pored navedenog predsjednik Demokrata steći će uvid u decentralizovani sistem lokalne samuprave i kako on utiče na lokalni ekonomski razvoj, uz podsticanje angažovanja građana u tom procesu, kao i kako lokalne samopurave sarađuju sa državnim organima", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će Bečić steći uvid u strategije i procese koje lokalne samouprave sprovode u cilju podsticanja preduzetništva, regionalnog rasta i ekonomskog razvoja, kao i u metode koje lokalne vlasti koriste kako bi uključili građane u process upravljanja lokalnom samoupravom i sprovođenja urbanističke politike.

Program posjete finansiraju Sjedninjene Američke Države.

Bonus video: