Radman: Pomaci na bolje, nedostatke ispraviti što prije

Ključni razvojni dokument PUP nije usvojen i bilo bi dobro, ističe Radman, da se on usvoji odmah nakon praznika u narednoj godin
378 pregleda 0 komentar(a)
Radman, Foto: URA
Radman, Foto: URA

Kraj kalendarske i budžetske godine je momenat kada bi se trebalo bar kratko osvrnuti na ono što se uradilo u Herceg Novom tokom godine na izmaku, saopštio je danas Nikola Radman, predsjednik Opštinskog odbora URA u tom gradu.

On je istakao da bi pohvalilo u značajnoj mjeri očuvanje i poboljšanje komunalne infrastrukture u urbanom i ruralnom pojasu.

“Ipak potrebno je i malo samokritičnosti bez koje se ne može objektivno sagledati ostvareno. Činjenica je da se kasnilo sa rebalansom budžeta koji pokazuje slabosti i vjerujemo da će one u narednom periodu biti otklonjene zalaganjem svih partija u vlasti, a na zadovoljstvo svih građana. Kapitalni budžet je značajno smanjen a istovremeno je operativni budžet veći za 5 odsto, a bruto plate su veće za 12 odsto, što je svakako za analizu", navodi Radman.

Napominje da nije usvojen ključni razvojni dokument PUP, i da bi bilo dobro da se on usvoji odmah nakon praznika u narednoj godini.

“Urbanističko-tehničkih uslova je prema podacima sa sajta Opštine, izdato manje nego prethodne godine. Razumijemo da postoje različiti razlozi za navedene slabosti i zato želimo podstaknuti kolege iz koalicije na diskusiju i zajedničku analizu istih”, naglašava Radman.

On ističe da je bilo mnogo izazova koji su se nametnuli Herceg Novom nakon preuzimanja vlasti od DPS-a jer se grad "nalazio u haosu".

“DPS zaslužuje kritiku zbog bojkota posljednje sjednice i nespremnosti da iznesu svoju kritičku argumentaciju“, ističe Radman.

On je ocijenio da je URA preko svog predstavnika u odboru direktora “Čistoće” izuzetno doprinjela finansijskoj konsolidaciji tog gradskog preduzeća.

“Da su planirana budžetska sredstva u cijelosti uplaćena”Čistoći” ovo preduzeće bi ostvarilo punu finansijsku ravnotežu zbog činjenice da je cca 450.000,00 eura naplaćeno više u 2018. godini u odnosu na prethodnu kao i da su prihodi povećani za više od 300.000,00 eura”, naglašava Radman.

On je pozvao sve koalicione subjekte u Herceg Novom da slabosti i uzroke istih zajednički sagledaju i predlože načine njihovog rješavanja.

“Smatramo da je potrebno uraditi internu reviziju rada i postignuća svih izvršnih rukovodilaca. Samo ostvareni konkretni rezultati rada na pojedinim funkcijama u Opštini i opštinskim preduzećima mogu opravdati produžetak mandata, a ne pripadnost bilo kojoj partiji”, dodaje Radman.

On je na kraju u ime odbora URE u Novom čestitao svim građanima novogodišnje i božićne praznike.

Bonus video: