Bečić članovima EF: Dobrodošli u zemlju koja je u kandžama jednog čovjeka i partije

Bečić je informisao delegaciju regionalnih i stranih eksperata o osnovnim načelima i idejama iz Programa "Pobjede, a ne podjele"
8 komentar(a)
Aleksa Bečić, Evropski forum, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Evropski forum, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.04.2016. 13:25h

Trenutni razgovori u Parlamentu za Demokratsku Crnu Goru nijesu prihvatljivi nakon uvođenja političke korupcije u najviše zakonodavno tijelo, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić u razgovoru sa delegacijom stranih i regionalnih eksperata.

Bečič je danas u Podgorici razgovarao da članovima delegacije Evropskog foruma, koju predvode potpredsjednik Jan Marinus Viersma, bivši poslanik u Evropskom parlament, Hans Svoboda, član Socijaldemokratske partije Austrije i bivši poslanik Evropskog parlamenta i Knut Flekenštajn, zamjenik predsjedavajućeg Grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu i izvjestilac za Albaniju.

Oni su razmijenili mišljenje o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Članovi delegacije Evropskog foruma nalaze se u posjeti Crnoj Gori u okviru istraživačkog projekta koji ima za cilj da analizira tranformaciju regiona, socijalnu demokratiju i partije socijaldemokratske provenijencije.

Kako se navodi u saopštenju Demokrata, Bečić je poželio dobrodošlicu uvaženim gostima u Crnu Goru, "najljepšu i najperspektivniju zemlju na Balkanu, ali i državu u kojoj se vlast nije promijenila više od četvrt vijeka, koja je zaraboljena u kandžama jednog čovjeka i jedne partije".

Lider Demokrata, kako se dodaje, je naglasio u pisanoj formi donešenu odluku najviših organa partije da Demokrate neće ni u kakvu koaliciju sa DPS-om, ni prije ni nakon izbora, ni na lokalnom ni na državnom nivou.

"Osim svega za šta je DPS i formalno i suštinski odgovorna, to ne dolazi u obzir ni zbog toga što je partija Mila Đukanovića sušta suprotnost svakoj vrijednosti socijaldemokratije, budući da je to partija koja je iznjedrila šefove i članove kriminalnih grupa, koji su sporazumima sa tužilaštvom to i priznali", navodi se u saopštenju.

Bečić je informisao delegaciju regionalnih i stranih eksperata o osnovnim načelima i idejama iz Programa "Pobjede, a ne podjele".

Bonus video: