NEGIRA NAVODE MEDOJEVIĆA

Roćen: Poslanik s ulice priča laži o meni

"Računam da je i to put koji vodi izgradnji društva u kojem razni politički nezadovoljnici, ozlojeđeni gubitnici i osvjedočeni šarlatani neće moći nekažnjivo da vrijeđaju i blate poštene ljude"
305 pregleda 21 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.04.2016. 16:22h

Bivši ministar vanjski poslova Milan Roćen, negirao je navode predsjednika Pokreta za promjene i člana Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojše Medojevića o umiješanosti u "propalu privatizaciju hotela AS". Roćen je najavio da će obratiti Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da pozove Medojevića i da mu omogući da saopšti sve što zna i ima o njemu, uključujući i navode o privatizaciji hotela AS.

"Bez obzira što su mi mnogi savjetovali da ne reagujem na bolesne izmišljotine Nebojše Medojevića o mojoj navodnoj povezanosti sa privatizacijom hotela AS u Perazića dolu, uz argumentaciju da već odavno niko ne vodi računa šta on priča, ipak sam odlučio da to učinim, s mukom se uzdržavajući od teških riječi kakve zaslužuje ovaj poslanik sa ulice. Zapravo da ga podsjetim da bi umjesto što obmanjuje javnost morao znati da kao poslanik ima zakonsku obavezu da sva eventualna saznanja o nekom izvršenom krivičnom djelu saopšti tužiocu u zakonom propisanoj formi i postupku. Međutim, pošto i sam zna da je sve to iz arsenala laži koje godinama širi o meni, od toga neće biti ništa", navodi se u reagovanju Roćena.

Bivši ministar vanjskih poslova dodaje da je Medojevića "u javnoj polemici ranije pozivao da se odrekne poslaničkog imuniteta kako bi doprinio da nadležni organi utvrde istinu o njegovim politički motivisanim optužbama".

"Naravno, nije to smio da učini. Zbog toga ću se zvanično obratiti Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da pozove poslanika Nebojšu Medojevića i da mu omogući da saopšti sve što zna i ima o meni, uključujući i izmišljotinu o privatizaciji hotela AS. Računam da je i to put koji vodi izgradnji društva u kojem razni politički nezadovoljnici, ozlojeđeni gubitnici i osvjedočeni šarlatani neće moći nekažnjivo da vrijeđaju i blate poštene ljude", naveo je Roćen u reagovanju.

Preporučujemo za Vas