DF: Jedino protesti i pritisak građana mogu dovesti do suštinskih promjena

"Najavljeno osvježenje' Đukanovićeve vlade je baš u toj funkciji, kao i donošenja nekih važnih odluka na spoljnopolitičkom planu bez konsultovanja građana"
44 komentar(a)
Poslanički klub DF, Foto: Demokratski front
Poslanički klub DF, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.04.2016. 13:49h

Jedino protesti i pritisak građana mogu dovesti do suštinskih promjena u Crnoj Gori i zato Demokratski front (DF) planira da snažno organizuje i podrži okupljanje građana u susret najavljenom zasijedanju skupštine na kojoj se planira ozvaničenje političke korupcije i braka između režima i posrnule opozicije, saopšteno je iz te partije.

U Podgorici je danas održana sjednica poslaničkog kluba DF-a na kojoj je, kako navode, "analizirana dramatična politička i društvena situacija u kojoj se nalazi Crna Gora".

"Konstatovano je da je najavljeni sporazum vlasti i posrnule opozicije veoma opasan i štetan po opozicione i ukupne interese građana Crne Gore. Takav sporazum je rezultat političke korupcije i njim se samo žele spriječiti slobodni izbori i neophodne promjene. Prelazna vlada jedino može omogućiti poštene i fer izbore ako se na njenom čelu ne bude nalazio sadašnji premijer i ako bude konstituisana na koministarskom principu. Sadašnja vlada, u kojoj treba da budu zamijenjena tri-četiri ministra je garant opstanka DPS-a na vlasti, što je inače diktat pojedinih ambasada koje imaju konkretne ciljeve vezane za ovaj prostor", navode iz DF.

Poslanički klub te partije, kako je saopšteno, navodi da se "politički savez nalazi u dubokoj medijskoj izolaciji, iz razloga što su uređivački timovi većine medija u Crnoj Gori odlučili da služe ambasadama koje pod kontrolom drže kompromitovani režim radi ostvarivanja interesa svojih država".

"Najavljeno osvježenje' Đukanovićeve vlade je baš u toj funkciji, kao i donošenja nekih važnih odluka na spoljnopolitičkom planu bez konsultovanja građana. Nije naodmet podsjetiti građane da je svaka trgovina opozicionih političara sa režimom i Milom Đukanovićem, od vremena Novaka Kilibarde do njegovih današnjih naslednika, bila u funkciji zaštite interesa DPS-a i lika i djela njegovog predsjednika", navode iz DF.

Bonus video: