DPS Berane: Nećemo učestvovati u nastavku zasijedanja lokalnog parlamenta

"Protivzakonito glasanje za Izvještaj o radu predsjednika Opštine Berane najblaže rečeno predstavlja neviđenu uvredu za odbornike i građane i potpuno bezakonje koje čelnici Skupštine opštine žele da sprovedu", navodi se u saopštenju beranskog DPS-a
3 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Rabrenović
Opština Berane, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 20.04.2016. 13:39h

Klub odbornika Demokratske partije socijalista u lokalnom parlamentu Berana neće učestvovati u nastavku zasijedanja Skupštine koja je započela prije 15 dana, navodi se u saopštenju ove partije.

"Razlozi zbog kojih naši odbornici neće davati legitimitet ovom zasijedanju su višestruki. Naime, nakon skandaloznog kršenja Statuta Opštine i Poslovnika o radu Skupštine od strane njenog predsjednika, prilikom neizglasavanja Izvještaja o radu predsjednika Opštine, te kontinuiranog nedemokratskog ponašanja, neprenošenja nastavka zasijedanja putem talasa Radio Berana i netransparentog rada, ne želimo da učestvujemo u zasijedanju parlamenta u kojem se ne poštuju osnovna demokratska načela i u kojem su izvjestioci za pojedine odluke službenici kojima je upravna inspekcija odavno zabranila rad", navodi se u saopštenju OO DPS Berane.

U saopštenju se dodaje da je ovim činom vladajuća koalicija „Zdravo Berane“ nastavila da ponižava građane dok urušava samu sebe i lokalnu upravu međusobnim konfliktima i prepucavanjima u kojima OO DPS ne želi da učestvuje.

"Protivzakonito glasanje za Izvještaj o radu predsjednika Opštine Berane najblaže rečeno predstavlja neviđenu uvredu za odbornike i građane i potpuno bezakonje koje čelnici Skupštine opštine žele da sprovedu. Za takve postupke ne želimo da im dajemo legitimitet, već ćemo preuzeti sve potrebne radnje prema nadležnim državnim institucijama koje moraju hitno postupiti u ovom slučaju. Demokratska partija socijalista je uvjerena da ovakvo stanje u lokalnom parlamentu i organima lokalne uprave neće još dugo trajati, te da će „zdrava koalicija“, nakon predstavljanja svog pravog lica, ubrzo biti samo ružna prošlost našeg grada", zaključeno je u soapštenju.

Bonus video: