DF: Kontinuirani protesti počinju noć uoči izbora nove Vlade

“Najavljeni ulazak neovlaštene opozicije u kabinet Mila Đukanovića i na bilo koji način usmeno prihvatanje ili potpisivanje ponuđenog sporazuma predstavljaće legitimisanje političke korupcije i izdaju interesa crnogorskih građana koji žele fer i slobodne izbore”, smatraju u DF-u
109 pregleda 178 komentar(a)
Demokratski front, Janko Vučinić, Milutin Đukanović, Slaven Radunović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, Janko Vučinić, Milutin Đukanović, Slaven Radunović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2016. 13:44h

Demokratski front (DF) će, kako je saopšteno, noć uoči sjednice Skupštine na kojoj će biti izglasan izmijenjeni sastav Vlade otpočeti kontinuirane proteste kao poruku da ostaju dosljedni ideji formiranja prelazne vlade na čijem čelu neće biti aktuelni premijer.

“Najavljeni ulazak neovlaštene opozicije u kabinet Mila Đukanovića i na bilo koji način usmeno prihvatanje ili potpisivanje ponuđenog sporazuma predstavljaće legitimisanje političke korupcije i izdaju interesa crnogorskih građana koji žele fer i slobodne izbore”, smatraju u DF-u.

Oni su ponovo pozvali kolege iz opozicije da ne prihvataju pakt sa Đukanovićem po “diktatu” jednog broja ambasadora, "jer izabravši Đukanovića za saveznika, umjesto DF-a i sopstvenog naroda, osim što rizikuju trajnu kompromitaciju, preuzimaju odgovornost za saučesništvo u još jednoj planiranoj izbornoj krađi na jesen".

“Jer svi, još uvijek opozicioni subjekti, koji se odluče da uđu u kabinet Đukanovića preuzimaju obavezu da prihvate rezultate izbora koje će aktuelni premijer organizovati i kontrolisati, kao i što preuzimaju obavezu da u potpunosti sprovode dosadašnju katastrofalnu unutrašnju i spoljnju politiku predsjednika DPS – a”, poručili su iz DF-a.

Oni su kazali da je njihova dužnost da štite interese građana i svim raspoloživim demokratskim sredstvima zaustave ovaj, kako su naveli, Đukanovićev anticrnogorski naum.

“DF kategorički odbacuje poziv ambasadora Evropske unije Mitje Drobniča da potpišemo takozvani politički sporazum, ocjenjujući njegovo ponašanje kao grubo miješanje u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, i direktno svrstavanje na stranu Đukanovića”, navodi se u saopštenju.

Uz DF-a su podsjetili Drobniča na 2008. godinu kad je u svojstvu slovenačkog diplomate bio pozvan u Vašington, gdje mu je, kako su kazali, u predkabinetu jednog od sekretara CIA-e, naređeno da Slovenija mora prva priznati nezavisnost Kosova.

“Očigledno da gospodin Drobnič ne može uvažiti realnost da građani Crne Gore i njihovi istinski predstavnici ne prave trule kompromise na štetu države i njenih interesa, i da DF-u niko ne može diktirati politiku iz hodnika i predkabineta”, poručili su iz tog političkog saveza.

Oni su kazali da se plaše da će Drobnič ostati upamćen kao diplomata koji je Đukanoviću i njegovim, kako su rekli, satelitima uporno bacao pojas za spasavanje, istovremeno pokušavajući da utopi svaki otpor diktatorskom režimu.

Bonus video: