Sarajevo: BS prisustvovala sastanku SDA BiH i SDA Hrvatske

Sead Šahman, predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom ovog sastanka i dao istorijski pregled nastanka Bošnjačke stranke, koja je nasljednik političkih ideja nekadašnje Stranke demokratske akcije Crne Gore
95 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2016. 14:52h

Stranka demokratske akcije (SDA) u Sarajevu bola je domaćin sastanku kojem su prisustvovali Forum mladih Bošnjačke stranke Crne Gore i Forum mladih SDA Hrvatske, saopšteno je iz Bošnjačke stranke Crne Gore.

"Sastanku su, u svojstvu domaćina prisustvovali Sedad Dedić, generalni sekretar Asocijacije mladih SDA BiH i Hilmija Arnautović, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Stari Grad, dok je delegaciju mladih SDA Hrvatske predvodio predsjednik Imran Srebreniković.

Forum mladih Bošnjačke stranke predstavljali su Sead Šahman, predsjednik i Mirza Medunjanin, potpredsjednik.

Predstavnici mladih tri političke stranke iz regiona su razgovarali o aktuelnim društveno-političkim temama i potrebama bošnjačke omladine, kao i o važnim poduhvatima koji su ocenjeni kao prioritetni za zajedničku realizaciju u narednom periodu. Na sastanku su usaglašene buduće aktivnosti i modeli čvršćeg povezivanja na svim nivoima, navodi se u saopštenju BS.

Sedad Dedić, generalni sekretar AM SDA BiH, istakao je važnost povezivanja mladih Bošnjaka u regiji i okupljanje oko zajedničkih vrijednosti, naglasivši da je tendencija mladih SDA BiH da u narednoj godini više pažnje posveti asocijacijama mladih Bošnjaka iz regiona i budućoj saradnji sa njima.

Imran Srebreniković, predsjednik Foruma mladih SDA Hrvatske prisutnima je predstavio planove budućeg djelovanja. Srebreniković je upoznao učesnike ovog sastanka sa problemima koje mladi Bošnjaci imaju kod izjašnjavanja o etničkoj pripadnosti, te istakao punu posvećenost FM SDA Hrvatske radu na poboljšanju statusa bošnjačke omladine u toj zemlji i njihovom motivisanju na političko djelovanje unutar SDA Hrvatske.

Sead Šahman, predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom ovog sastanka i dao istorijski pregled nastanka Bošnjačke stranke, koja je nasljednik političkih ideja nekadašnje Stranke demokratske akcije Crne Gore. Prezentujući položaj Bošnjaka i učešće Bošnjačke stranke u strukturama vlasti Crne Gore, Šahman je istakao kako bi saradnja između tri partije u budućnosti trebala biti intenzivnija upravo jačim povezivanjem mladih iz ovih političkih organizacija.

Za goste iz Hrvatske i Crne Gore, ranije istog dana upriličen je prijem u sarajevskoj Vijećnici, gdje je domaćin bio Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Galerija

Bonus video: