Cdu: Apsolutna pobjeda DPS-a nije dobra za Crnu Goru

"Podršku smo dobili na korektni i pošteni način. Cdu je, kao iskrena i odgovorna opoziciona stranka, nastupila samostalno, sa ljudima, idejama i programom na koje smo ponosni. Naše ideje o zajedničkom nastupu nekoliko bliskih stranaka nijesu prihvaćene"
96 pregleda 39 komentar(a)
Cdu, Foto: CDU
Cdu, Foto: CDU
Ažurirano: 18.04.2016. 08:25h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) ocijenila je da apsolutna većina koju je osvojila DPS na izborima u Tivtu "nije dobra" ni za taj grad, ni za Crnu Goru, a ni za DPS.

"Brzo će se vidjeti zašto je to tako. Apsolutne pobjede vode u apsolutne poraze", saopšteno je iz Cdu.

Cdu nije ušla u lokalni parlament pošto je osvojila 182 glasa, odnosno 2,4 odsto podrške.

"Podršku smo dobili na korektni i pošteni način. Cdu je, kao iskrena i odgovorna opoziciona stranka, nastupila samostalno, sa ljudima, idejama i programom na koje smo ponosni. Naše ideje o zajedničkom nastupu nekoliko bliskih stranaka nijesu prihvaćene. Oni koji su ih odbili, izbjegli ili ignorisali, sada mogu jasno da vide koliko je to bilo pametno i korektno", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su opozicione partije koje su bojkotovale izbore "doživjele krah".

"Njihov poziv na bojkot je izazvao izlaznost od 70 procenata. Pretpostavljamo da ćemo od tih "revolucionara" i dalje slušati naklapanja o nekakvim "satelitima". Tobožnji sateliti učestvuju na izborima samostalno, a lažna "prava opozicija" ulazi u Skupštinu i Vladu bez izbora, a ne smije da izađe na lokalne izbore. Takva "opozicija" osigurava DPS-u apsolutnu vlast. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole. Oni koji poštuju i vole Crnu Goru žele da do neizbježnih i potrebnih promjena dođe mirno i demokratski, na način koji će jačati crnogorske demokratske institucije i potvrditi naš put u atlanske i evropske strukture. Nažalost, te ideje i namjere nijesu dobile podršku na izborima u Tivtu", zaključuje se u saopštenju Cdu.

Bonus video: