URA će potpisati Sporazum o slobodnim i fer izborima

"URA će potpisati sporazum koji smo usaglasili sa kolegama iz Demosa, SDP-a, DPS-a i drugim političkim subjektima. To je u ovom času najbolji odgovor na krizu i nepovjerenje između vlasti i opozicije"
65 komentar(a)
Žarko Rakčević, Građanski pokret URA, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, Građanski pokret URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2016. 17:26h

Centralni odbor Građanskog pokreta URA podržao je stvaranje Sporazuma o slobodnim i fer izborima i ovlastio lidera Žarka Rakčevića da potpiše Sporazum.

Rakčević je kazao da je Centralni odbor gotovo jednoglasno podržao potpisivanje sporazuma, odnosno da je samo jedan član bio uzdržan.

"URA će potpisati sporazum koji smo usaglasili sa kolegama iz Demosa, SDP-a, DPS-a i drugim političkim subjektima. To je u ovom času najbolji odgovor na krizu i nepovjerenje između vlasti i opozicije" rekao je Rakčević na konferenciji za novinare.

On je dodao da se URA zalaže za mnirnu tranziciju a ne destabilizaciju Crne Gore. Rakčević je kazao da očekuje da će u narednih nekoliko dana biti gotov lex specalis neophodan za primjenu Sporazuma i da njegova partija želi da dio dogovora bude što širi krug političkih subjekata, a ne klub od pet ili šest partija.

"Nataj način će se obezbjediti veća stabilnost" rekao je Rakčević.

Dodao je da Sporazum ne treba gledati kao bilo čiju pobjedu ili poraz. Lider URA rekao je da očekuje da vrlo brzo bude održana sjednica palramenta na kojoj će na dnevnom redu biti usvajanje lex specialisa, razrješenje članova Vlade i imenovanje novih, kao i provjera povjerenja predsjednku parlamenta Ranku Krivokapiću.

Rakčević je dodao i da očekuje da u nekoliko narednih nedjelja bude izabran novi urednički tim Javnog servisa.

Bonus video: