Pavlović: DF prepoznaje antinarodne namjere iza uklanjanja Radojke Rutović

Prema njegovim riječima, DF već odavno ima spremljenu reakciju na te antidemokratske i antidržavne namjere koje se nalaze iza kulisa predstave uklanjanja Radojke Rutović
62 pregleda 90 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.04.2016. 12:16h

Demokratski front (DF) do detalja prepoznaje, kako su saopštili, antinarodne i antidemokratske namjere koje se nalaze iza kulisa predstave uklanjanja Radojke Rutović.

DF, kako je saopšteno, nije iznenađen završnicom „šestomjesečnog boja oko Radojke“.

„Mi do detalja prepoznajemo antinarodne i antidemokratske namjere koje se nalaze iza kulisa ove predstave. Antinarodne i antidržavne namjere koje su sadržane u Sporazumu, čije je potpisivanje u režimskim i tajkunskim medijima već najavljeno kao razložno i očekivano“, saopštio je poslanik DF-a, Koča Pavlović.

Kako je rekao, konačno je završen „višemjesečni kabare oko Radojke Rutović, nakon što su ambasadorke tako naredile svome štićeniku Milu Đukanoviću“.

„I umjesto da, u cilju formiranja prelazne vlade, nelegitimna opozicija smjenjuje Mila, ona je ostvarila epohalni uspjeh i smijenila tri televizijske Milojke. Niti jadnijeg štićenika, niti štetnije „diplomatije“, niti tužnijih opozicionih Milojki“, dodao je on.

Prema riječima Pavlovića, predstava uklanjanja Rutović potvrđuje sve stavove i ocjene koje je DF iznosio tokom minulih šest mjeseci.

„Čitava ova groteska je u režimskim i tajkunskim medijima povremeno dostizala epske dimenzije boja kod Vučijeg Dola. To je kod naivnih posmatrača trebalo da stvori privid da se bivša opozicija makar oko nečega važnoga bori, a ne samo oko sopstvenih fotelja u Đukanovićevoj vladi i administraciji“, saopštio je on.

Ta predstava je, kako je rekao, istovremeno trebalo da sakrije stravičnu činjenicu da su sva ona pitanja, koja su zaista ključna za poštene izbore, polako nestala iz agende ulazeće opozicije. „Pitanja poput revizije biračkog spiska, poput uspostavljanja istinske kontrole nad ANB-om, poput suspenzije budžetskih linija projektovanih za izbornu kupovinu glasova, i poput mnogo toga drugoga“.

„Umjesto svega značajnoga, nova koalicija zvana „Milo i tri Milojke“ je naivnom dijelu javnosti, koji je gladan promjena, juče na prazan tanjir bacila Radojkinu ostavku. Ostavku koja bi trebala da koliko-toliko zasiti naivni dio javnosti, a da pitomcima ambasada istovremeno posluži kao alibi za potpisivanje čuvenog Sporazuma o ulasku u Đukanovićev kabinet“, saopštio je Pavlović.

Sporazuma koji, kako je ddoao, ne daje mogućnost opoziciji da blokira vladine odluke, sporazum u kome ne postoji efikasan mehanizam kontrole rada ANB-a, sporazum u kome ne postoji čak ni nagovještaj revizije biračkog spiska i obećanog uklanjanja 70-ak hiljada fantomskih birača.

„To je najobičniji sporazum o koalicionoj podjeli plijena unutar Trojnog pakta, pakta Prve i Druge familije i pitomaca stranih ambasada. To je sporazum čiji je cilj da Crnu Goru bezkonfliktno odvede do još jedne izborne krađe. Koja bi ovog puta bila zajednički zločinački poduhvat Mila i tri Milojke“, saopštio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, svako ko je bar malo iskren i ko je opoziciono nastrojen zna da je preduslov za poštene izbore i za prelaznu vladu smjena Mila Đukanovića.

„Dakle upravo onaj preduslov koji je DF zahtijevao, a koji niko iz ostatka opozicije nije podržao. Uklanjanje Đukanovića je conditio sine qua non za formiranje prelazne vlade u Crnoj Gori. Baš kao što je smjena Nikole Gruevskog bila preduslov za formiranje prelazne vlade u Makedoniji“, kazao je Pavlović.

Tek nakon toga je, dodao je on, moguće formirati novu vladu prelaznog karaktera, koja će po makedonskom scenariju krenuti da uklanja ključne prepreke za održavanje poštenih izbora.

„U prijateljskoj Makedoniji su faktički ugasili Tajnu policiju, napravili detaljnu reviziju biračkog spiska, otkrili 330.000 sumnjivih glasača, već izbrisali 100 hiljada fantoma... I nakon godinu dana rada i nakon takvih rezultata – oni su od prije neki dan opet na ulici. Jer ne žele da dopuste izbore prije nego se čitav posao ne završi“, saopštio je Pavlović.

A, kako je rekao, „naši pitomci ambasada“ se, umjesto svega ovoga, već šest mjeseci bore sa Radojkom. „Kao da ne znaju da će na njeno mjesto Đukanovićev kum dovesti neku novu Radojku. I kao da ne znaju da je RTCG prepuna Radojki“.

Prema njegovim riječima, DF već odavno ima spremljenu reakciju na te antidemokratske i antidržavne namjere koje se nalaze iza kulisa predstave uklanjanja Radojke Rutović.

„DF i pobunjeni građani su odlučni da pokvare očigledan plan Trojnog pakta, podržan od nekih krugova spolja, da se Crna Gora odgura do još jedne izborne krađe. Plan koji ovog puta zajednički režiraju Milo i tri Milojke“, kazao je Pavlović.

Bonus video: