Crnogorci sa Kosova osudili paljenje kosovske i albanske zastave

Dodaje se da Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori imaju tradicionalno sjajne odnose
189 pregleda 30 komentar(a)
Albanija, Kosovo, Foto: Shutterstock
Albanija, Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2016. 10:54h

Crnogorci sa Kosova osudili su paljenje kosovske i albanske zastave u Podgorici.

"Tužni smo da i u Crnoj Gori još uvijek postoje pojedinci koji mrze i nepoštuju različitosti koje su najveće bogastvo Crne Gore. Takvim neprimjernim postupcima na vandalski način pokušavaju da naruše izuzetno dobre odnose sa Kosovom i Albanijom, međutim njihovi pokušaji su jalovi, a njihov čin sraman i kukavički", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori imaju tradicionalno sjajne odnose.

"Te odnose prati redovna komunikacija puna poštovanja i uvažavanja sa obje strane i to neće moći da ugrozi niko. Svaki neljudski čin će nas još više ujediniti i još više ojačati našu saradnju koja će biti reflektovana na još veći stepen produbljivanja dobrosusjedskih odnosa između susjednih država.", navodi se u saopštenju.

Crnogorci sa Kosova smatraju da je v.d. ministar inostranih poslova Kosova. Petrit Selimi nezlonamjerno, ali ishitreno uputio protestnu notu Crnoj Gori, "jer se radi o izolovanom incidentu koji apsolutno neoslikava atmosferu među građanima niti unutrašnju ni vanjsku politku Crne Gore prema Albancima, Kosovu i Albaniji. "

"Vjerujemo da će nadležni organi u Crnoj Gori pronaći počinioce i da će ih procesuirati u skladu sa zakonom", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: