Tivat: Izborna tišina u ponoć

Centar za demokratsku tranziciju sa 39 akreditovanih posmatrača na svim biračkim mjestima pratiće izborni dan i prebrojavanje glasova
3 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.04.2016. 07:19h

U Tivtu danas u ponoć nastupa izborna tišina uoči nedjeljnih lokalnih izbora, na kojima učestvuje 12 lista.

Glasačko pravo ima više od 11.000 građana. Oni će glasati na 19 biračkih mjesta koja će biti otvorena od sedam do 20 sati.

Na izborima u Tivtu prvi put će se primijeniti elektronska identifikacija birača.

Na izborima učestvuju Demokratska partija socijalista (DPS), Demokratska srpska stranka, Socijalistička narodna partija, Liberalna partija (LP), Srpska radikalna stranka, Socijaldemokrate Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), Socijaldemokratska partija (SDP), Crnogorska demokratska unija (Cdu), Bokeški forum Tivat, Tivatska akcija i Arsenal za Tivat.

Centar za demokratsku tranziciju sa 39 akreditovanih posmatrača na svim biračkim mjestima pratiće izborni dan i prebrojavanje glasova.

DPS, SDP, LP i Cdu održale su sinoć završne konvencije na kojima su predstavile svoje kandidate za odbornike i izborne programe.

Lider DPS Milo Đukanović sa završne izborne konvencije te partije, poručio je da DPS pretenduje na aspolutnu vlast u tom gradu i pozvao simaptizere da glasove ne daju nijednoj drugoj partiji, pa ni onima koje su vrlo bliske njegovoj stranci.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić je na završnoj izbornoj konveciji kazao da je samo jaka SDP garancija da vrijeme stvaranja može opstati u Tivtu i da Tivat neće postati Budva, da se neće Tivtiom vladati kao Budvom i da preko Tivta čitava Crna Gora neće biti na budvanski način

Iz Liberalne partije je poručeno da će ta stranka biti dio vlasti u Tivtu.

Kako je saopšteno na završnoj konvenciji HGI, njegovanje tradicije hrvatskog naroda u Crnoj Gori, očuvanje bogatog kulturnog naslijeđa i jezika i trud da Hrvati imaju poziciju koju zaslužuju su ciljevi te stranke.

Na završnoj panel diskusiji, posvećenoj viziji razvoja grada, predstavnici Cdu su naglasili da se zalažu za definisanje dugoročnog razvojnog koncepta Tivta, koji će biti komplementaran sa strategijom razvoja Boke i cijelog priobalnog područja Crne Gore.

Bonus video: