Tivat: Đukanović neće da bilo ko ucjenjuje DPS

Đukanović je ukazao na značaj izbora u Tivtu kao prvog velikog političkog događaja u godini u kojoj Crna Gora slavi 10-tu godišnjicu nezavisnosti i na jesen treba na parlamentarnim izborima da odredi svoj dalji politički kurs
23 komentar(a)
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.04.2016. 20:06h

Lider DPS Milo Đukanović sa završne izborne konvencije te partije, poručio je da DPS pretenduje na aspolutnu vlast u tom gradu i pozvao simaptizere da glasove ne daju nijednoj drugoj partiji, pa ni onima koje su vrlo bliske njegovoj stranci.

„Ne sumnjam da će pobjeda DPS u Tivtu biti ubjedljiva, ali učinimo sve što možemo da ubijedimo i mnoge druge ljude, posebno one koji misle da je svejedno hoće li dati glas DPS-u ili nekoj drugoj partiji koja je koalirala ili koja pretenduje da koalira sa DPS-om. Nije svejedno hoće li oni glasati nas ili nekog drugog, jer ne smijemo dalje gledati kako se može okrenuti neraspoloženje onih aktera koje smo dugo njegovali u koaliciji sa nama. Zbog toga glas ne treba dati bilo kome drugome, jer nečija 2 ili 3 mandata apsolutno ništa neće odlučivati u Tivtu. Svaki glas koji pomogne DPS da bude još jača i značajnija, pomoći će da bez bilo kakvih ucjena možemo preuzeti odgovornost za upravljanje ovim gradom u naredne četiri godine“, kazao je Đukanović pred nešto preko hiljadu simpatizera iz Tivta i brojnih drugih gradova Crne Gore, okupljenih u sportskoj dvorani „Župa“.

On je ukazao na značaj izbora u Tivtu kao prvog velikog političkog događaja u godini u kojoj Crna Gora slavi 10-tu godišnjicu nezavisnosti i na jesen treba na parlamentarnim izborima da odredi svoj dalji politički kurs.

„Tivatski izbori treba da daju važan impuls Crnoj Gori koja će o svojoj budućnosti odlučivati na jesen. Tada će se vidjeti hoće li Crna Gora nastaviti da hrabro slijedi put evropskih i evro-atlanstkih integracija i boljeg života za sve njene građane, ili će eventualno pokleknuti pred zahtjevom onih koji su davno napustili crnogorski parlament, ali im to nimalo ne smeta da uzimaju vrlo visoke plate i da pokušavaju da Crnu Goru vrate na stare stranputice i stara bespuća“, kazao je Đukanović optuživši opoziciju koja se protivi evroatlantskim integracijama da je licemjerna „jer se članovi porodica prvaka tih stranaka ne školuju na Istoku, već u Londonu, Briselu ili u SAD i liječe se na Zapadu, a ne na Istoku.“

„Ja takođe govorim o zapadnom sistemu vrijednosti, a oni treba da pomognu da to što obezbjeđuju kao privilegiju svojim članovima porodivce, obezbjedimo svim građanima Crne Gore ne tako što ćemo ih slati negdje, već što ćemo metode i iskustva iz Londona ili Brisela implementirati ovdje kod nas, daljom evroatlantskom integracijom Crne Gore“, poručio je Đukanović ističući da je „veoma važno da Tivat kao naša najsjajnija legitimacija, da potreban impuls takvom daljem razvoju političkih i demokratskih događaja u Crnoj Gori.“

Istakvši da će u nedjelju ostvariti „najbolji rezultat DPS ikada u Tivtu“, koordinator DPS za Tivat Predrag Nenezić je rekao da ta partija ni u Tivtu, ni u Crnoj Gori „nema pravu konkurenciju, već samo opoziciju koja se trudi da uruši sve ono što smo mi postigli i gradili godinama“.

Nosilac liste i kandidatkinja DPS za novu gradonačelnicu Tivta dr Snežana Matijević obećala je da će nastaviti sa dinamičnim razvojem grada koji se pozicionirao kao najelitnija turistička destinacija u državi.

„Nastavićemo da brinemo o gradu i našim građanima, zasukaćemo rukave, ispravićemo greške, nadomjestiti propušteno, pokrenuti tamo gdje smo zastali“, obećala je Matijević.

Bonus video: