DF poziva opozicione pregovarače da ne potpišu sporazum

Vučurović smatra da SDP, očigledno, nema nikakvu moralnu dilemu da se ponovo nađe u koaliciji sa DPS-om, “ali izgleda da problem da budu dio ekipe Mila Đukanovića, Duška Markovića, Bebe Popovića, Rada Vojvodića i sličnih, nemaju ni oni koji su se do juče u javnosti predstavljali kao opozicionari”
24 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 14.04.2016. 15:15h

Demokratski front (DF) pozvao je pregovarače iz opozicije da ne potpišu sporazum o koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), navodeći da bi to bila velika sramota i izdaja desetina hiljada građana koji su protivnici režima Mila Đukanovića.

Funkcioner DF-a Jovan Vučurović kazao je da Socijaldemokratska partija (SDP) može sa DPS-om da radi što god hoće.

“Jer su isto društvo i izabrani sa liste koju predvodi Đukanović, pa su samim tim zajedno organizovali izborne krađe svih ovih godina”, navodi se i izjavi Vučurovića.

Prema njegovim riječima, poslanička mjesta SDP-a i njihovi ministarski položaji počivali su na izbornoj krađi, taman kao i funkcije koje je pokrivao DPS.

“Takođe, SDP je 24. oktobra služila kao pretorijanska garda crnogorskom diktatoru, upravljajući sa pendrecima, suzavcima i kriminalcima u uniformama. U konačnom, koliko juče su spriječili da u Kotoru bude smijenjen gradonačelnik iz DPS-a, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, višemjesečna akcija dijela opozicije i nekih uslužnih medija da SDP predstave kao neku snagu i veliku opozicionu nadu, bila unaprijed propala misija, i sada su svi zajedno na istom zadatku – očuvanja kriminalnog režima i svih njegovih “sadržaja”.

Vučurović smatra da SDP, očigledno, nema nikakvu moralnu dilemu da se ponovo nađe u koaliciji sa DPS-om, “ali izgleda da problem da budu dio ekipe Mila Đukanovića, Duška Markovića, Bebe Popovića, Rada Vojvodića i sličnih, nemaju ni oni koji su se do juče u javnosti predstavljali kao opozicionari”.

Posebno je, tvrdi Vučurović, sramna uloga današnjih partnera SDP-a, koji su 27. januara u Skupštini kritikovali Pozitivnu Crnu Goru da je iznevjerila opoziciju tako što je podržala Đukanovićevu Vladu.

“A koji danas rade isto ono što je uradio (Darko) Pajović sa svojom preostalom ekipom. I on je galamio, i to sve dok je dizao ruku za vladu Mila Đukanovića, da je opozicija, slično onome kako danas saopštavaju oni koji su sledeći za ulijetanje”, dodao je Vučurović.

Kako je naveo, svjedoci smo, takođe, žalosnog posrnuća nekih pojedinaca koji su u javnosti predstavljani za ozbiljne i odgovorne političare, a koji svojim najnovijim potezima nezadrživo dolaze u veoma problematičnu političku poziciju.

“Procjenjujemo da je pravi trenutak kada javnost treba podsjetiti da su predstavnici DF-a, koji su sa Miodragom Lekićem vodili razgovore o njegovom uključenju u ovaj politički savez, imali prema njemu samo jedan uslov i zahtjev - da ni pod kakvim izgovorom ne podrži Đukanovića, o čemu smo govorili na prvoj zajedničkoj konferenciji za novinare DF-a”, kazao je Vučurović.

Nije na odmet, smatraju u DF-u, da Lekića podsjete na tu preuzetu obavezu.

“Istovremeno očekujući da će odustati od kombinacija sa Rankom Krivokapićem, Duškom Markovićem i Raškom Konjevićem, i da će najzad uzeti učešće u ozbiljnoj borbi protiv režima, koju veoma uspješno vodi DF na protestima”, dodao je Vučurović.

Bonus video: