PzP: AECR ocjenjuje da Đukanovićeva vlada pokušava da zastraši i ućutka kritičare

Iz PzP-a su kazali i da je najveća svjetska porodica demokratskih stranaka IDU (International Democratic Union), u kojoj PzP takođe ima punopravni status, prenijela je na svojim stranicama informaciju o sramnoj presudi sutkinje Željke Jovović
6 komentar(a)
NIkola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
NIkola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2016. 09:23h

Pokušaj od strane vlade Mila Đukanovića da zastraši i ućutka svoje kritičare – tako se na zvaničnoj web stranici AECR-a (http://www.aecr.eu/montenegro-youth-opposition-leader-imprisoned/) ocjenjuje sramna presuda koju je sutkinja Željka Jovović izrekla Nikoli Bajčetiću, predsjedniku MM PzP i odborniku DF u Skupštini Glavnog grada, saopšteno je iz PzP-a.

"AECR je najbrže rastuća porodica evropskih stranaka, čija je poslanička grupa treća po veličini u Evropskom parlamentu, a čiji je PzP punopravni član. AECR je na svoju zvaničnu web stranicu postavila i kratko video-svjedočanstvo policijskog prebijanja Bajčetića u jutro 17.oktobra 2015., kako bi upoznala svoje članstvo i evropsku javnost sa policijskom brutalnošću kojoj su bili izloženi PzP i ostali borci za slobodne i poštene izbore u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju PzP-a.

Iz ove partije su kazali i da je najveća svjetska porodica demokratskih stranaka IDU (International Democratic Union), u kojoj PzP takođe ima punopravni status, prenijela je na svojim stranicama informaciju o sramnoj presudi sutkinje Željke Jovović.

"Najveća svjetska organizacija partijskih podmladaka demokratskih stranaka IYDU, takođe je obavijestila svoje brojno članstvo i međunarodnu javnost o sramnoj presudi koju je Đukanovićev režim izrekao funkcioneru PzP-a. Jedan broj PzP-ovih sestrinskih partija iz Evrope, javio se PzP-u tokom jučerašnjeg dana sa porukama podrške, i najavio svoja zvanična protestna obraćanja zamjeniku šefa crnogorskog režima Dušku Markoviću, kao i režimskom ministru pravde Zoranu Pažinu", dodaje se u saopštenju.

PzP poziva diplomatske predstavnike demokratskih država da prekinu svoje ćutanje i da se javno oglase povodom sramotne zatvorske kazne koju je pravosuđe Đukanovićevog režima izreklo Bajčetiću.

Pozivamo ih da se tim povodom oglase, makar onoliko otvoreno koliko otvoreno i aktivno učestvuju (neki od njih)u krpljenju Đukanovićevog kabineta i produžavanju života ovog kriminalizovanog i korumpiranog režima. PzP posebno poziva ambasadora EU da prestane da zatvara oči nad brutalnim policijskim nasiljem koje je Đukanovićev režim primijenio protiv mirnih protesta 17/18 i 24.oktobra. Pozivamo ga da prestane da svojim ćutanjem odobrava lažnu režimsku verziju događaja po kojoj su policijski batinaši u stvari žrtve nasilja, a Nikola Bajčetić i mnogi drugi koji su dobili batine se proglašavaju nasilnicima koje treba poslati na robiju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: