SNP: Odzvoniće krađi iako se kasni

“Ukoliko se usvoji poseban pravni akt - partija Mila Đukanovića biće nevoljni učesnik u glasanju za kraj svojih mahinacija”
11 komentar(a)
DPs, Foto: DPS
DPs, Foto: DPS
Ažurirano: 13.04.2016. 18:59h

SNP smatra da odugovlačenje DPS-a u potpisivanju Sporazuma o organizovanju slobodnih izbora ”neće spriječiti početak kraja zloupotrebama koje su sprovođene u dužem vremenskom periodu”.

“Ne želimo predviđati šta su razlozi DPS-a, ali ukoliko se u Skupštini usvoji poseban pravni akt - partija Mila Đukanovića biće nevoljni učesnik glasanja za kraj svojih mahinacija i zloupotreba. Zbog toga, treba sve uraditi i niko ne smije biti smetnja u funkcionalnom ili bilo kojem drugom smislu kako bi se konačno uvela kontrola i nadzor nad izbornim procesom i, otvorila vrata svih državnih institucija.” To piše u odgovoru SNP-a na pitanje “Vijesti” da li se odugovlačenje DPS-a da omogući potpisivanje Sporazuma može tumačiti odsustvom sjednice Skupštine na kojoj očekuju smjenu predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića. DPS insistira na smjeni Krivokapića, iako to nije zapisano u sporazumu, dok dio opozicije neće potpisati dokument dok direktorica Televizije Crne Gore ne podnese ostavku. To se, takođe, ne navodi, ali je DPS dao usmeni pristanak na to.

SNP, takođe, ne isključuju mogućnost da odlaganje izbora ima veze i sa lokalnim izborima u Tivtu, koji se održavaju 17. aprila. Ta partija je juče jedina odgovorila na pitanja “Vijesti” o tome šta je razlog kašnjenja sporazuma, nakon što je predsjednik URA Žarko Rakčević prije dva dana poručio da bi dogovor mogao propasti zbog izostanka promjena u javnom servisu i da “određeni krugovi možda žele da se dijalog pretvori u farsu”. DPS je obećao da će direktorica TV Crne Gore Radojka Rutović do 11. aprila podnijeti ostavku.

Međutim DF je oštro kritikovao kolege iz opozicije koji pokušavaju da obezbijedi kontrolu institucija koje se zloupotrebljavaju za obezbjeđivanje nezakonitih glasova DPS-u. Takođe, oštro su napali i ambasadorke SAD i Njemačke, koje su posredovale kako bi se nastavio dijalog. DF je pozvao diplomate da “prestanu sa miješanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, jer za njih niko nije glasao na izborima”.

Bonus video: