Matijević: Tivat da bude grad mogućnosti za sve

“Kao ljekar i Tivćanka, želim da Tivat bude grad, u kojem će svi građani, bez razlike, dobiti podršku da ostvare svoje potencijale”
106 pregleda 7 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.04.2016. 11:55h

Ulaganje u ljude i bolji kvalitet života presudno su važni za svakog pojedinca i Demokratska partija socijalista (DPS) biće u Tivtu posvećena stvaranju novih sadržaja koji će to omogućiti, kazala je nosilac izborne liste Snežana Matijević.

Ona je rekla da će DPS stvarati bolje uslove za život Tivćana, navodeći će se potruditi da što prije izgrade Dnevni centar za boravak djece sa posebnim potrebama.

“Mi imamo konkretne ideje i projekte i za realizaciju ideja našeg izbornog programa i važna nam je podrška građana Tivta”, kazala je Matijević agenciji Mina.

Ona je navela da lista "DPS Evropski Tivat“ vjeruje da je ulaganje u ljude i bolji kvalitet života od presudne važnosti za svakog pojedinca.

“Bićemo posvećeni stvaranju novih sadržaja koji će to i omogućiti”, poručila je Matijević.

Ona je ukazala da je Dnevni centar za boravak djece sa posebnim potrebama servis koji nedostaje.

“Želimo da ga realizujemo u najkraćem roku i na taj način stvorićemo uslove da najmlađi u našem gradu dobiju adekvatnu sredinu za razvoj svojih mogućnosti”, rekla je Matijević.

Ona je pojasnila da će time pomoći roditeljima te djece, koji će moći da se oslone na kvalifikovane i predane uposlenike, koji će biti posvećeni razvoju potencijala njihove djece.

Matijević je poručila da im je namjera da stvore više radnih mjesta za osobe sa invaliditetom.

Ona je dodala da lokalna uprava mora preuzeti aktivnu ulogu u promovisanju povlastica koje poslodavci mogu ostvariti za adaptaciju radnih mjesta namjenjenih tim osobama.

Prema riječima Matijević, različitosti se ne smiju gledati kao barijere.

“Bićemo uporni da onim osobama sa invaliditetom koje žele da se radno angažuju pružimo priliku za to”.

Ona je kazala da žele da pomognu jačanju lokalne kancelarije za pitanja Roma i Egipćana i da se ne može dozvoliti da bilo ko od sugrađana bude uskraćen da ostvaruje svoja prava u lokalnoj upravi, zdravstvenom sistemu i pred socijalnim službama.

Matijević je navela da će raditi na jačanju kadrovskih, finansijskih i organizacionih kapaciteta te kancelarije, koja će biti spoj između te grupe građana i lokalne uprave i nastojati da probleme rješavamo na institucionalan način, u kontinuitetu.

“Kao ljekar i Tivćanka, želim da Tivat bude grad, u kojem će svi građani, bez razlike, dobiti podršku da ostvare svoje potencijale”, zaključila je Matijević.

Bonus video: