Čađenović: Ovo je opstrukcija

Čađenović kazao da vlast vrši opstrukciju, čak i tamo gdje su “adrese čiste” i gdje je održavanje zbora građana moguće
0 komentar(a)
Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2016. 18:16h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada će od MUP-a zatražiti izvode iz registra prebivališta za cijeli grad, kako bi nakon toga sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj razvrstali kojoj mjesnoj zajednici pripada koji građanin.

Ukoliko ne uspiju sve sami da odrade, trebalo bi da predstavnicima pralamentarnih partija predoče sporne adrese, kako bi na nekom od sastanaka pokušali da im pomognu u razvrstavanju.

To je zaključeno na jučerašnjem sastanku, koji su predstavnici pozicije i opozicije održali sa predsjednikom Skupštine Đorđem Suhihom, kako bi se krenulo sa realizacijom Odluke o mjesnim zajednicama.

Izvode iz registra prebivališta građana Sekretarijat traži kako bi mogli da zakažu zborove građana koji će birati savjete mjesnih zajednica.

Predsjednik kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović je kazao da je još ubjeđeniji da vlast vrši opstrukciju, čak i tamo gdje su “adrese čiste” i gdje je održavanje zbora građana moguće.

“Jasno su iznijeli stav da kod formiranja odbora povjerenika u mjesnim zajednicama traže da u svih 59 mjesnih zajednica bude pet predstavnika vlasti, a četiri iz opozicije. To niko iz opozicije nije prihvatio, niti može doći do imenovanja”, kazao je Čađenović.

Predsjednicima MZ mandati su istekli 2. aprila, shodno odluci koja je na snagu stupila mjesec dana ranije.

Bonus video: